KİBİR DARBE ALDI

KİBİR DARBE ALDI

ABONE OL
23:49 - 09/04/2024 23:49
KİBİR DARBE ALDI
3

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Müthiş bir şey oldu…

Kırılmaz denilen cam tavan kırıldı, kaybetmez denilen kibir darbe aldı, sandığa çakıldı.

Kazanan da, kaybeden de, birdenbire ortaya çıkan   dip dalganın gücüyle kısa bir dumur hali yaşadık…

Bu kez oldu, oluyor galiba diyerek, sabaha kadar nefesimizi tuttuk…

O gece, herşeyini yitirmiş dediğimiz toplumun en kıymetli değerini, aslında hiç yitirmediğini gururla izledik. Bataklığın içinde bir mücevher gibi parlayan “toplumsal vicdan”, daha fazla dayanamadı, yıllarca istikrarla arkasında durduğu iktidardan vazgeçti ve YETER dedi…

Tam 40 küsur sene sonra CHP birinci parti oldu, tam 22 yıldır atı almadan Üsküdar’ı geçenler, sonunda Üsküdar’da bile sandıktan çıkamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi tarihi bir başarı gösterdi ve Türkiye’nin sürüklenmeye çalışılan karanlığına inat, pırıl pırıl, genç, dinamik ve aralarında birçok kadın başkanında olduğu belediye Başkanları ile Türkiye’nin gerçek fotoğrafını tüm dünyaya şölen gibi izletti.

Her türlü medya gücü, sonsuz iktidar kaynaklarının fütursuzca kullanılması, tüm bakanları ile meydan meydan, şehir şehir gezen partili Cumhurbaşkanı, dağıtılan para, altın, oy toplamaya yönelik abartılı vaatlerin hiçbiri, şeffaf ve halka dokunan Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin örnek çalışmalarının ve dikkatle belirlenen adaylarının önüne geçemedi. Sonuçta hepimize sürpriz olan, Adıyaman’daki seçmenin bile vicdanı dayanamadı ve tercihini etkiledi.

……..

Hezimete uğrayan iktidarın belediyelerinin ardında bıraktığı şatafatın enkazı, borçlar, boşaltılan kasalar, Yüksek Seçim kurulunun usulsüzlüklere yapılan itirazlara taraflı yaklaşımı ve derin yoksulluğa mahkûm edilen vatandaşların dertleri…

Yani haksızlıklar, arsız hukuksuzluklar, hayat pahalılığı devam ediyor. Sorunlarımız hala çok büyük.

Ama o kıymetli toplumun vicdanı harekete geçti bir kere, kuşkusuz başaracağız, çünkü biz birlikte çok şeyleri başardık. Geçmişimiz bunun en güzel kanıtı.

Seçim gecesi kırmızıya boyanan Türkiye haritası varya, işte o, bizim umut fotoğrafımız. Moralimiz …

Tanesi 40 liraya ulaşan baklavayı yemeden bu bayramları kutlarız, yeter ki umudumuz cebimizde, sevincimiz kalbimizde olsun.

Yeter ki birbirimizden, ortak vicdanımızdan ve mücadelemizden hiç vazgeçmeyelim.

Mutlu bayramlar

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.