KGK Başkanı Dim’den dikkat çeken “korona”paylaşımı!

KGK Başkanı Dim’den dikkat çeken “korona”paylaşımı!

ABONE OL
23:52 - 03/08/2020 23:52
KGK Başkanı Dim’den dikkat çeken “korona”paylaşımı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mehmet Ali Dim sosyal medya üzerinden vatandaşlara seslendi.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla önlemlere uymayan vatandaşlara seslendi. ‘Dim’, “Devlet bizi uyarır, tedbirleri bize bırakır” dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle Alanya başta olmak üzere nüfusları artan tatil yörelerinde pandemi önlemlerinin askıya alınmasına yönelik tepki gösteren KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim sosyal medya üzerinden vatandaşlara seslendi. ‘Dim’, ” Kovid 19 pandemisi sadece Türkiye’nin değil dünyanın ortak sorunu. Dünya ülkeleri tarafından yapılan çalışmalarda ne derece başarı sağlandığı herkes tarafından görüldü. Bununla birlikte ülkemizdeki pandemi çalışmaları ve Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu mücadele uluslararası kamuoyunda örnek alındı. Dolayısı ile  Sağlık Bakanlığı pandemi mücadelesi ve başarısını görmezden gelmek akıllara ziyan, kimseye de bu çabaların inkarının faydası yok. Şuana kadar bu süreci en iyi yöneten ülkelerden biriyiz. İkinci dalga beklentisi tüm dünyada var. dedi.

‘BİRAZ ABARTMADIK MI?’

Başkan Dim, normalleşme süreci ile birlikte halk tarafından  pandemi ile ilgili yapılan  yanlış değerlendirmelere dikkat çekmek istedi. Dim,  “Vaka ve ölüm sayıları gizleniyor gibi  iddialar beyhuderdir. Gerçeği yansıtmamaktadır. Elbette vakaların tespiti test yapılarak mümkün. Birine test yapılması için kriterler var. Her önüne gelene test yapılmıyor. Her hastayım diyen kovid değil.

PANDEMİYİ DEVLET ÖNLEM ALIRSA DEĞİL! ANCAK HALK UYGULARSA BİTER!

Pandemi sürecinde tedbir ve önlemler sadece devlet yetkililerin değil halkında duyarlılığına bağlı bir süreçtir. Halkın bu sorumluk  bilincinde hareket etmesi gerekir.  Halkın bu tedbir ve önlemleri uygulaması mutlu hızlı sonuçlara varacağımızı gösterir. Dolayısı ile pandemi devlet önlem alırsa değil! halkımız uygularsa biter!.

‘BİRAZ ABARTMADIK MI?’

Dim’ sözlerine devam ederek, “normalleşelim derken biraz abartmadık mı?” yaşanan onca vahim acı dolu süreçlerden sonra, pandemi öncesi sürece çok çabuk döndük. Ölümlerle sonuçlanan o kötü olaylar sanki hiç yaşanmamış gibi normalleştik. belirtilmelidir ki tehlike ne dünya nede Türkiye geneli tamamen geçmiş değil. Unutulmamalıdır ki! bu virüs illeti bu iyimserliği fırsata çevirmekte gecikmez. Özellikle tatil yörelerinde sosyal mesafe, hijyen ve maske kurullarına uyulmalı. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu uyarılarına uymak birimizin hepimizi bağladığını virüsün geometrik şekilde bulaştığını unutmayalım. medyadan da takip ettiğimiz ikinci dalga boyutuna karşı, ilk dalgada edinilen tecrübeler bizlere ışık tutacaktır. Dolayısı ile virüsten korunmak bireysel bir eylemdir kamusal bir sorumluluk, dünyayı ilgilendiren bir illettir. Devlet bizi uyarır, tedbiri bize bırakır.” (Kaynak: https://www.icn.com.tr/Hülya Özkoyuncu)

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.