Kepez Belediyesi ekim yaptığı buğdayı ekmek yapacak

Kepez Belediyesi ekim yaptığı buğdayı ekmek yapacak

ABONE OL
18:10 - 02/02/2021 18:10
Kepez Belediyesi ekim yaptığı buğdayı ekmek yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kepez Belediyesi pandemi sürecinde gıda güvenliği ve teminine dikkat çekmek amacıyla atıl belediye arazilerine ektiği buğdayı ekmek yaparak vatandaşa dağıtacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü pandemi sürecinde gıdaya erişim ve gıda güvenliğinin çok önemli olduğunu belirterek toplumda farkındalık yaratmak amacıyla atıl durumda bulunan 540 dönüm araziye buğday ektiklerini söyledi.

Hasat sonra elde edilecek buğdaydan 1 milyon 250 bin adet ekmek üretmeyi hedeflediklerini anlatan Tütüncü, şöyle devam etti.

‘’Üretilen ekmeği de sosyal belediyecilik kapsamında ilçe halkıyla paylaşacağız. Hasat edilen buğdaylar una dönüştürüldükten sonra ekmek fabrikamızda ekmek olacak ve sosyal belediyecilik uygulamalarımız kapsamında da halkımızla yıl boyunca halkımızla paylaşacağız.”

Buğday ekimi bereketli bir proje oldu

Kepez Belediyesinin, büyük düşünen bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Kepez Belediyesi, bir proje ile aynı anda birkaç tane farklı toplumsal faydayı hedefleyen bir belediyedir. Aslında Antalya Orman Çiftliği projemize baktığınız zaman da bunu görüyorsunuz. Bir yandan tarıma dikkat çekerek, farkındalık oluşturuyoruz.  Diğer yandan üretimin ne kadar kıymetli bir şey olduğunu gözler önüne seriyoruz. Ülkemizin bir tarım ülkesi olduğu gerçeğini hatırlatıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri, halkımızla paylaşarak,  sosyal belediyecilik uygulamalarımıza farklı bir derinlik kazandırıyoruz.

Atıl arazilerin tarıma kazandırılmasına teşvik ettik

Buğday ekimiyle ilçenin kırsal bölgelerinde yıllardır değerlendirilmeyen tarlaların yeniden tarıma kazandırılmasını teşvik ettiklerini ifade eden Tütüncü, ‘’200 dönümlük bir orman çiftliğine sahibiz. Bu çiftlikte çok daha farklı projeleri hayata geçireceğiz. 540 dönüm alanı ekme projemiz, Kepez’in diğer atıl arazilerini tarıma kazandırma konusunda müthiş bir motivasyon sağladı” dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.