Kenya’da Terör Saldırısında Yine Bir Okul Hedef Alındı

Kenya’da Terör Saldırısında Yine Bir Okul Hedef Alındı

ABONE OL
12:49 - 13/01/2020 12:49
Kenya’da Terör Saldırısında Yine Bir Okul Hedef Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kenya’nın Somali’yle sınırı yakınlarındaki bir bölgede El Şabab örgütü tarafından bir okula düzenlenen saldırıda 3 öğretmen ölürken bir çocuk da yaralandı.

Polis raporuna göre saldırı esnasında bir çocuk kaza kurşunuyla yaralandı. Okulu yakan saldırganlar, Garissa bölgesinde bir polis karakolunu ateşe verdiler ve bir telekomünikasyon direğini de yıktılar.

Aynı bölgede geçen hafta da El Şabab militanlarıyla polis arasındaki çıkan silahlı çatışmada 4 öğrenci hayatını kaybetmişti. Saldırganlar o tarihte de yine telekomünikasyon kulesini hedef almışlardı.

El Kaide bağlantılı, El Şabab örgütü 2008 yılında bu yana Somali’de saldırılar düzenliyor ve ülkede bir şeriat devleti kurmayı hedefliyor.

Geçen ay da Somali’de düzenlenen bombalı saldırıda aralarında 2 Türk vatandaşının da bulunduğu en az 90 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.