Kempinski otelleri sağlıklı konaklamanın öncüsü olmak istiyor

Kempinski otelleri sağlıklı konaklamanın öncüsü olmak istiyor

ABONE OL
15:47 - 05/02/2021 15:47
Kempinski otelleri sağlıklı konaklamanın öncüsü olmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bir yandan yüzeyleri UV ışınları ile dezenfekte etme yöntemini kullanırken, diğer yandan dezenfekte olmuş alanları bakteri ve virüslerden koruyan antimikrobiyal kaplama kullanımına başlayan Kempinski Otelleri SARS-COV-2’ye karşı yeni standartlar uygulamaya başladı.

„Kempinski Frankfurt olarak hem mülk sahibimiz hem yönetimimiz olarak zamanımızda lüksün yeni bir anlam kazandığını kabul ediyoruz. Bu anlamda beş yıldızlı oteller önce misafirlerinin ve çalışanlarının sağlığına yatırım yapmalıdır. Bu gereksinimi tam olarak karşılayabildiğimiz için çok gurur duyuyoruz,“ diye açıklama yapan otel direktörü Karina Ansos, SARS-CoV-2 ve COVID-19 ile mücadelede Kempinski Hotel Frankfurt olarak Fransız şirketi BIO-UV Group ve Birleşik Krallık şirketi Vitec Microgenix LTD ile ortak çalışıma başlattığını bildirdi.

Konukların ve otel personelinin gelecekte tüm ortak kullanım alanlarında olduğu gibi odalarda ve süitlerde koronavirüs enfeksiyonundan korunmalarını sağlamak için otel sahibinin hibrid etkinlikler için tüm alanlarda fiber optik kablolara ek olarak hijyen alanlarıda koruma teknolojisi uygulamaya başladı.

Karina Ansos, “2020 Mart ayı ortalarında salgının başlangıcından bu yana çeşitli üreticilerle görüşmeler yapıyoruz ve sonunda BIO-UV Group ve Vitec Microgenix LTD lehine bir karar verdik” dedi.

Ansos: “Sonbaharda altı odayı test etmeye başladık. Onları misafirlere kiraladık ve smearleri haftalık olarak İngiltere’deki bağımsız bir laboratuvara gönderdik. Aldığımız sonuçlar bizi her iki şirketle de çalışmaya ikna etti” dedi.

Kempinski Hotel Frankfurt, çok çeşitli odaları dezenfekte etmek için BIO-UV Group’un birkaç ay önce piyasaya sürdüğü BIO Scan 3D adlı bir cihaz kullanıyor. Üreticiye göre SARS-CoV-2 dahil tüm bakteri ve virüslerin % 99,99’unu yok ediyor. Cihaz, on yıllardır mikropları öldürmek için başarıyla kullanılan sekiz uzun tüp olan UV-C ışınları aracılığıyla kısa dalga ultraviyole ışık yayarak sağlıyor.

Kempinski Hotel Frankfurt’ta tüm odalar, koridorlar, konferans salonları ve ofisler, balo salonları, restoranlar, wellness ve fitness merkezleri ultraviyole radyasyon kullanılarak dezenfekte ediliyor.

Daha fazla güvenlik için antimikrobiyal kaplama

Karina Ansos, “Kapsamlı UV dezenfeksiyonu, yeni hijyen önlemlerimizin sadece bir yönü” diye açıklıyor. Sanitize edilmiş tüm alanların bakteri, mikrop ve virüs içermemesini sağlamak için bunu bir adım daha ileri götürüyoruz. Tüm yüzeylere antimikrobiyal bir nano kaplama uyguluyoruz. Uzman bir şirket olan ve hastane iç çamaşırları, koruyucu giysiler, vb. üniformalar, askeri ve imalat endüstrileri gibi çeşitli alanlarda kullanılan bu patentli teknolojinin geliştirilmesine 15 yıldır yoğunlaşan İngiltere merkezli Vitec Microgenix LTD ürünleri ile  SARS-CoV-2 veya diğer virüsler ve bakteriler ile her türlü enfeksiyona karşı koruma sağlanıyor.

Hijyen bakımın kusursuz ve etkili olması için antimikrobiyal ilaçlarla tedavi en az yılda bir kez tekrarlanması gereksese, Karina Ansos bunları her üç ila altı ayda bir kullanmayı planladığını söylüyor.

Ansons, “Salgın sonrası bu özel hijyen önlemlerini uygulamaya devam edeceğiz, her misafir, check-in sırasında temiz bir otel odası bekliyor, hatta şimdi salgın sırasında ve sonrasında çoğu kişi normal temizlik sürecinden daha fazlasını talep ediyor, çıtayı yükseltmek ve en üst düzeyde hijyen ve korumaya yatırım yapmak en büyük önceliğimizdir” diye sözlerine ekliyor. (Tourexpi)

Resim: Kempinski Hotels

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.