KEMANKEŞ GERMANİA BERLİN SPORUNUN GELECEĞİ ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

KEMANKEŞ GERMANİA BERLİN SPORUNUN GELECEĞİ ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

ABONE OL
09:23 - 06/03/2024 09:23
KEMANKEŞ GERMANİA BERLİN SPORUNUN GELECEĞİ ÖDÜLÜNÜ KAZANDI
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Her sene Berlin Eyalet Spor Birliği (LSB- Landessportbund Berlin) tarafından verilen geleceğin sporu ödüllerinde birçok proje değerlendirmeye alındı, değerlendirme kurulu tarafından yapılan eleme sonucunda ilk 20 proje belirlenerek toplamda 20.000 € ödülle ödüllendirildi.

Bunlar arasından seçilen ilk 10 proje ise aralarında LSB Başkanı Thomas Härtel ve İçişleri ve Spor Senatörlüğü Spor Müsteşarı Franziska Becker’in de bulunduğu jüri önünde bir sunum gerçekleştirdiler. Berlin Rotes Rathaus ta gerçekleştirilen ödül töreninde ilk 10 proje açıklanarak ödülleri takdim edildi. Heyecanlı sunumların ardından ilk üç proje açıklandı.

Kemankeş Germania ‘’ Hab eın Ziel- Bogenschiessen für das Leben’’ adlı projesi ile üçüncülük ödülüne layık görüldü. Dernek adına ödülü projede yer alan Nisa Kaya ve Dernek Kurucu Başkanı, Baş Antrenör Muzaffer Türk, Franziska Becker ve Thomas Härtel’in elinden aldılar.

Berlin’de Almanya’nın ilk geleneksel Türk okçuluk derneği olarak kurulan Kemankeş Germania kısa sürede birçok önemli başarıya imza attı.

Öncelikle başparmak tekniğini Berlin Brandenburg Atıcılık Federasyonu SVBB ye tanıtarak burada resmi yarışlarda katılma hakkını elde etti.

Katıldıkları bu yarışmalarda onlarca eyalet şampiyonluğu ile 2. Lik ve 3. Lük ödülleri aldı ayrıca SVBB tarafından iki senedir verilen ve tüm yarışmalarda yapılan kürsü sonuçlarına göre verilen Çalenç kupasını iki sene üstüste açık ara farkla kazandı.

Bunun yanında uluslararası birçok turnuvaya bireysel yarıçmacılar gönderdi. Son olarak elde edilen Berlin Sporunun geleceği ödülğnde aldıkları derce ile herkesin beğeni ve takdirini topladı.

Dernek Başkanı Muzaffer Türk, yaptığı açıklamada şu anda geldikleri noktadan çok memnun olduklarını, geleneksel Türk okçuluğunu, atış tekniğini Almanya da en iyi şekilde tanıttıklarını, çok büyük ilgi olduğunu bir yapımcının çok yakında Kemankeş Germania ile ilgili bir belgesel çekmeye hazırlandığını vurguladı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.