‘Kefen Bayraklı Şehir’ seyirciyle buluştu

‘Kefen Bayraklı Şehir’ seyirciyle buluştu

ABONE OL
20:49 - 22/05/2024 20:49
‘Kefen Bayraklı Şehir’ seyirciyle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de çalışmalarını sürdüren Türk Eğitim Kültür Derneği (TEKDER), Hasan Polat’ın kaleme aldığı Latife Paran ve Hasan Polat’ın birlikte yönettiği ‘Kefen Bayraklı Şehir’ adlı oyun tarafından Villa Leon salonunda seyircisiyle buluşturdu.

Hasan Polat’ın kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini Hasan Polat ve yardımcılığını Latife Paran, oyunun ışığını Erhan Düdükçü, oyun görsellerini ve fotoğraflarını Tuna Paran ile İrfan Ertel’in üstlendiği oyunda,

Birsen Özkan, Elfida Hamzova, Hülya Ersoy, İslim Karadağ, Nermin Dağ, Elmas Topbaş, Hakan Ünlü, Ali Karadağ, Cenkay Sezer, Mehmet Akçay, Nasır Turunç, Hasan Polat’ın sahne aldığı oyunda Bengisu Öztaş, Sara Karadağ ve Arda Topbaş çocuk oyuncu, figüran olarak da Çağla Düdükçü ile Burcu Turunç oyunda rol aldı.

Sunuculuğunu Fatma Gül Polat’ın yaptığı oyunla ilgili yönetmen Hasan Polat oyunla ilgili şunları söyledi:

“Oyunda, İşgal güçlerinin, Antep halkına yönelik acımasız hareketleri, kadınlara ve çocuklara uyguladığı şiddeti, çocukların ve kadınların çektiği çilelerle çok zor günlerde bile dimdik ayakta duran, ruhundan, varlığından hiç bir ödün vermeyen kadının önemi vurgulandığını, savaşın ne olduğu siviller için ne anlama geldiği, savaşta özellikle çocuklara ve kadınlara çok şiddet uygulandığı gözler önüne sergilendi.”

‘KAHRAMANLARIMIZI UNUTMADIK’

“Oyunda Gaziantep’in yoksul ve emekçi halkının tüm zorluklara rağmen canı pahasına yurdunu savunmasına yönelik mücadelesi, savaşın özellikle kadın ve çocukların üzerine ne derece kötü travmalar yarattığı anlatıldı. Halep `de yaşayan çocuğu olmamış bir aileye 5 altın karşılığında kendi çocuğunu evlatlık veren bir ailenin dramını ayrıca 5 altına da silah alıp Fransız zulmüne karşı direnen baba Azap Osman ile anne Hacı bacının mücadelesini, cephede şehit düştüğü halde silahını elinden bırakmamış askerin annesi ve kardeşini anlattık.

Son derece ilkel koşullarda Kuvai milliye hastanesini kurup yaralılara müdahale eden doktorlardan Dr. Necip Barlas’tan, dedesiyle torununun imalat-i harbiye atölyesinde gece gündüz silah ve cephane yapan Tüfekçi Yusuf’dan, Ankara hükümeti adına Mustafa Kemal tarafından Gaziantep direnişine gönderilen, iyi yetişmiş subaylar Ali Şefik Özdemir ve Kılıç Ali’den bahsettik. Direnişin ateşini fitilleyen Şehit Kamil’i ve tacize uğrayan annesi Hatice Dilek’ i unutmadık ve oğlunun şehit edilmesine bedel olarak verilen 200 altını elinin tersiyle geri çeviren Ökkeş Dilek’den söz ettik”.

İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.