*** Kazanın nedeni Almanya’da araştırılıyor

*** Kazanın nedeni Almanya’da araştırılıyor

ABONE OL
16:52 - 10/06/2009 16:52
*** Kazanın nedeni Almanya’da araştırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kazanın nedeni Almanya’da araştırılıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının gerçekten kaza olup olmadığını araştırmak amacıyla Almanya’ya geldiklerini söyledi

Şanverdi, Frankfurt kenti yakınlarındaki Mörfelden-Walldorf kasabasında bulunan Walldorf Albatros Airport Hotel’de basın toplantısı düzenleyerek, helikopter parçalarını araştırılması amacıyla Almanya’nın Baden-Baden kentindeki Motorflug adlı şirkete getirdiklerini belirtti.

”Almanya’ya geliş sebebimiz, helikopter faciasının gerçekten bir kaza olup olmadığını öğrenmek” diyen Şanverdi, Almanya’daki araştırmaların 21 haziranda tamamlanmasından sonra temmuz ayında İngiltere’ye de gideceklerini ve bu ülkedeki incelemeleri yerinde izleyeceklerini söyledi.

Buradaki araştırmalardan sonra Kanada ve ABD’ye de geçeceklerini ifade eden Şanverdi, helikopterlerin ”kara kutuları” niteliğindeki GPS aletlerinin çözümü için ABD’ye gideceklerini anlattı.

Ulaştırma Bakanlığının kendilerine verdiği bilgide, helikopterin bulunduğu yeri gösteren ELT aletinin çalıştığını bildirdiğini belirten Şanverdi, aletin kazadan sonra neden sinyal vermediğini sormaları üzerine ELT’nin anteninin kırılmış olduğunun kendilerine aktarıldığını kaydetti.

Bir soru üzerine ELT’nin, anteni kırık bile olsa sinyal vermeye devam ettiğini söyleyen Şanverdi, aletin Türk Telekomu’na kayıtlı olmadığını ifade etti.

Şanverdi, enkaz yerinin iyi şekilde kontrol altına alınamadığını da savundu.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.