*** Kardeş şehir olacaklar

*** Kardeş şehir olacaklar

ABONE OL
16:12 - 17/03/2009 16:12
*** Kardeş şehir olacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kardeş şehir olacaklar

Almanya’nın Düren kenti ile Zonguldak’ın Ereğli ilçesi kardeş şehir olma konusunda ilke kararı aldı

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güven, Belediye Meclis üyesi Gürsel Arslangürün ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Mehmet Demirkul’dan oluşan heyet, Düren Belediyesi yetkilileriyle görüştü.

Düren’de Belediye Başkanı Paul Larue tarafından karşılanan heyet, daha sonra kentin sanayi ve turistik bölgelerini gezdi.

Belediye Başkanı Güven, Düren ile Ereğli’nin artık kadeş kent olduğunu söyleyebileceklerini, ancak bunun iki belediye meclislerinin nisan ayında kabul etmelerinin ardından resmiyet kazanacağını belirtti.

Güven, Düren ile kardeş kent olmaktan mutluluk duyduklarını, karşılıklı olarak gerekli her türlü ilişkinin kurulacağını kaydetti.

Düren Belediye Başkanı Larue de Düren’de çok sayıda Ereğlili Türk aile olduğunu belirterek, kardeş kent olma konusunda yoğun şekilde çaba harcayan Saffet ve Sevim Aydın çiftine de özellikle teşekkür etti.

Larue, Düren’in yedinci kardeş şehri olacak Ereğli’deki çilek festivaline katılacaklarını da belirterek, iki kent arasında öğrenci değişim programları ve yerel yönetimler konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Ereğli ve Düren’in kardeş kent olmasına önemli katkı sağladığı belirtilen Saffet Aydın ise 40 yıldan bu yana Düren’de yaşadığını, doğum yeri olan Ereğli ile yaşadığı kent olan Düren’in kardeş kent olmalarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.