Karadağ, ülkeyi 18 Mayıs´ta turistlere açmayı planlıyor

Karadağ, ülkeyi 18 Mayıs´ta turistlere açmayı planlıyor

ABONE OL
17:13 - 01/05/2020 17:13
Karadağ, ülkeyi 18 Mayıs´ta turistlere açmayı planlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya´daki küresel seyahat uyarısı 14 Haziran tarihine kadar uzatıldı. Öte yandan bir Avrupa ülkesi, Karadağ, üç hafta sonra ülkesini yeniden turistlere açmayı hedefliyor.

Alman Focus Dergisi tarafından yayınlanan bir habere göre son yıllarda Alman turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Karadağ, turizm altyapısını yeniden faal hale getirmeye başladı ve 18 Mayıs´tan itibaren turizm için gerekli olan tüm tesis ve kurumların açmaya hazırlanıyor.

Karadağın diğer ülkelere göre oldukça yakın bir tarihte turizme start vermesinin altında kalan nedenlerden biri, Karadağ´daki koronavirüs vakalarının nispeten az olması. Bu konuda Alman „Bild“ gazetesi ile konuşan Karadağ Ulusal Turizm Örgütü Müdürü Željka Radak Kukavičić, „Karadağ, Dünya Sağlık Örgütü tahlillerine göre Covid-19 pandemisine en etkili önlemleri alabilmiş ülke olup salgınla başetmekte çok iyi sonuçlar aldı“ diyerek, alınan tedbirlerinden dolayı ülkedeki sağlık durumunun sabit olduğunu ekledi.

Karadağ, önümüzdeki Pazartesi gününde ülkedeki dükkanların büyük çoğunluğunu açmaya hazırlanıyor, fakat dükkanlara giren herkesin maske takması gerekcek. 18 Mayıs´ta tüm otel ve restoranları yeniden açmayı düşünen Karadağ, şu anda turistleri de kapsayacak bir hijyen konseptini tasarlamaya devam ediyor. (Tourexpi)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.