Karabörklü ve Sofuoğlu bir kez daha seçildi

Karabörklü ve Sofuoğlu bir kez daha seçildi

ABONE OL
02:47 - 09/08/2019 02:47
Karabörklü ve Sofuoğlu bir kez daha seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Türk Toplumu’nun Berlin’de düzenlenen 12. Genel Kurul Toplantısı’nda, Gökay Sofuoğlu ve Atila Karabörklü bir kez daha eş başkanlığa seçildi.

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı ve Baden-Württemberg Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu:

‘Almanya Türk Toplumu, kurulduğu günden bu yana sahip olduğu birikimiyle bir başarı hikayesine imza atmıştır. Biz Almanya Türk Toplumu olarak, göçmen toplumunun yeniden yapılandırılması gibi konularda iç politika ve diğer devlet kurumları için önemli bir ses olduk. Elbette daha yapacak çok işimiz var. Bize duyulan güvenden ve yeniden seçilmiş olmaktan dolayı çok mutluyum.’ sözlerinde bulundu.

Genel Kurul Toplantısı’na, Almanya Parlamento Başkan Yardımcısı Petra Paul’un yanı sıra, Bündnis 90/ Yeşiller Parlamento Fraksiyonu Başkanı Dr. Anton Hofreiter da katıldı.

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı ve Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü ise şu sözleri dile getirdi:

‘Dernek olarak ilk önce biz, devlet ve toplum yapılarından talep ettiğimiz açıklığı kendi içimizde gerçekleştirmeliyiz. Ne zaman ki biz derneğimiz içinde bunu sağlarsak, işte o zaman bizim toplumsal eşitlik konusunda dışarıya olan taleplerimizin bir anlamı olacaktır. Bu konudaki tutarlılığımızı da yaptığımız siyasi çalışmalar ve çizdiğimiz vizyon desteklemektedir.’

Gökay Sofuoğlu son olarak ‘Kadınların çok olduğu ve daha genç bir yönetim ve yürütme kuruluna sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz’ diyerek yönetim ve yürütme kuruluna yeni seçilmiş üyelere olan memnuniyetini dile getirdi.

Toplantıda, seçimlerin haricinde en çok değer gören konulardan biri de sivil topluma hizmet etmiş bazı önemli kişilerin Almanya Türk Toplumu tarafından onurlandırılmasıydı. Münih ve Oberbayern’deki Yahudi Kültür Toplumu Başkanı Dr. h.c. Charlotte Knobloch, Berlin Ayrımcılık Karşıtı Komisyon Üyesi Saraya Gomis ve tanınan yazar Feridun Zaimoğlu onur ödülüne layık görüldüler.

ha-ber.com/Berlin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.