“Kadınlar çevrimiçi nefret içerikli paylaşımların ana hedefi”

“Kadınlar çevrimiçi nefret içerikli paylaşımların ana hedefi”

ABONE OL
21:40 - 29/11/2023 21:40
“Kadınlar çevrimiçi nefret içerikli paylaşımların ana hedefi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği Temel Haklar Dairesi’nin (FRA) bugün yayınladığı bir rapora göre kadınlar, küfürlü dil, taciz ve cinsel şiddete teşvik de dahil, çevrimiçi nefret içerikli paylaşımların ana hedefi konumunda.

Raporda, bu durumun Avrupa Birliği (AB) ve sosyal medya platformlarını, içerik yönetilirken cinsiyet ve etnik köken gibi korunan özelliklere dikkat etmeye teşvik etmesi gerektiği belirtildi.

Rapor, 2022 yılının Ocak ve Haziran ayları arasında Bulgaristan, Almanya, İtalya ve İsveç’te YouTube, Telegram, Reddit ve X üzerinde yürütülen bir çalışmaya dayanıyor. Söz konusu rapor, tüm platformlarda ve ilgili ülkelerde kadınların ana hedef olduğunu gösteriyor. Etkilenen diğer gruplar arasında Afrika kökenliler, Romanlar ve Yahudiler yer alıyor.

AB Temel Haklar Dairesi, raporun kapsadığı dört ülke olan Bulgaristan, Almanya, İtalya ve İsveç’te kadınları hedef alan nefret içerikli paylaşımların sayısının Afrika kökenli kişileri hedef alanların neredeyse üç katı olduğunu kaydetti.

FRA Başkanı Michael O’Flaherty yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada tespit ettiğimiz nefretin hacmi, AB’nin, AB üyesi devletlerin ve çevrimiçi platformların herkes için daha güvenli bir çevrimiçi alan yaratma çabalarını arttırabileceğini açıkça gösteriyor” dedi.

AB’nin geçen yıl yürürlüğe giren Dijital Hizmetler Yasası, çok büyük teknoloji platformları ve arama motorlarının zararlı ve yasadışı içerikle mücadele etmek için daha fazlasını yapmasını ya da para cezası riskiyle karşı karşıya kalmasını öngörüyor.

Avrupa Komisyonu Ekim ayında Facebook’un çatı şirketi Meta, TikTok ve X’in zararlı içerikleri platformlarından kaldırma çabalarına yönelik resmi soruşturmalar başlattı.

Teknoloji devleri, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ardından zararlı içerik ve dezenformasyonun artmasıyla birlikte son zamanlarda artan sayıda incelemeyle karşı karşıya.

FRA, çalışma için Facebook ve Instagram’ın verilerine erişemediğini belirtti.

VOA tarafından geçilen “Kadınlar çevrimiçi nefret içerikli paylaşımların ana hedefi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kadınlar çevrimiçi nefret içerikli paylaşımların ana hedefi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kadınlar çevrimiçi nefret içerikli paylaşımların ana hedefi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.