Kadın Porteleri Tanıtılacak

Kadın Porteleri Tanıtılacak

ABONE OL
22:49 - 21/04/2022 22:49
Kadın Porteleri Tanıtılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kısa adı DTFC olan Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü, pandemi öncesi yapamadığı etkinliklerden ikisini gerçekleştirecek.

Türk-Alman kökenli iki kadın tarafından kadın portreler tanıtılacak, Kadınların sorunları ve çözüm yollarının anlatılacağı söyleşi yapılacak. Uluslararası kadın dayanışmasının bir simgesi olarak, kadınlar arasındaki dostluğu pekiştirmek adına sembolik Türk Meşe Ağacı, Fürth Stadt Parka dikilecek. Konuyla ilgili Kuzey Bavyera Türk Alman Kadınlar Kulübü (DTFC) Başkanı Sevtap Oygün 27 Nisan ile 01 Mayıs’ta düzenlenecek etkinliklerle ilgili şunları söyledi:

“Nürnberg’de çalışmalarını sürdüren Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü (DTCF) ile Nürnberg Belediyesi ortaklaşa 27.04.2022 tarihinde saat 19 da Heilig-Geist-Saal da söyleşi düzenleyecek ve Türk-Alman kadın portreleri tanıtacak. DTFC üyeleri tarafından, hazırlanan feminizm ve iş hayatı adlı podcast serisinde yer alan modaratör Sabine Herberth’in üstlendiği programın konukları Sosyolog Meral Akkent ve Antalya’da yaşayan kültür elçisi olarak çalışmalar yapan Beate Göktekin olacak. Kadınlar kendileriyle ilgili bilgiler verecek ve söyleyişe katılanların sorularını cevaplayacak.

Programda, sanatçı Eylem Balaban çalacağı müzikleriyle, Müziğin evrensel bir dil olduğunu belirten Eylem Balaban programa sesiyle ve müzikleriyle renk katacak.

ULUSLARARASI KADIN DAYANIŞMASININ SİMGESİ OLARAK TÜRK MEŞE AĞACI DİKİLECEK

Kuzey Bavyera Türk Alman Kadınlar Kulübü (DTFC) tarafından Marmaris’in kardeş şehri Fürth Stadtpark ‘da 01.05.2022 tarihinde saat 12:30 da uluslararası kadın dayanışmasının bir simgesi olarak, kadınlar arasındaki dostluğu pekiştirmek adına sembolik Türk Meşe ağacı dikilecek. Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung’a pandemi öncesi hediye edilen Türk Meşe Ağacının sembolik olarak yapılacak Türk Meşe ağacı dikiminde, Kuzey Bavyera Türk-Alman kadınlar Kulübü üyeleri, Fürth Belediye Başkanı Dr. Thomas Jung ile birlikte Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’de hazır bulunacak.”

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.