Johnson & Johnson Aşı Denemesini Askıya Aldı

Johnson & Johnson Aşı Denemesini Askıya Aldı

ABONE OL
14:04 - 13/10/2020 14:04
Johnson & Johnson Aşı Denemesini Askıya Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsüne karşı aşı geliştiren şirketlerden biri olan Johnson & Johnson deneylerini askıya aldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, aşının insan deneyleri sırasında gönüllülerden birinde tanımlanamayan bir rahatsızlık meydana geldi. Bu gelişme üzerine insan deneylerine ara verildi.

Bu rahatsızlık ve nedeni uzmanlar tarafından inceleme altına alındı. Şirket yetkilileri onbinlerce kişi üzerinde denemeler yapıldığını, bu tarz büyük denemelerde bu gibi durumların normal olarak değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

İngiliz Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca şirketi tarafından yürütülen aşı çalışmasında da gönüllülerden birinin aşının ardından rahatsızlanması üzerine denemelere Eylül ayında ara verilmişti.

Johnson & Johnson firması Amerika’da ve diğer ülkelerde ürettiği aşıyı insanlar üzerinde deneme safhasına gelen dördüncü firma olmuştu. Şirketin ürettiği aşı şu an toplam 60 bin gönüllü üzerinde deneniyor. Oxford ve AstraZeneca’nın insanlar üzerindeki deneylerine İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan’da yeniden başlandı. ABD’de gerekli onay süreçleri tamamlandıktan sonra gönüllüler üzerindeki denemelere devam edilecek.

J&J şirketi geçen ay yaptığı açıklamada, üretilen aşının ilk denemelerde Corona virüsüne karşı bağışıklık sisteminde güçlü bir tepki yarattığının görüldüğünü duyurmuştu. Bunun üzerine daha fazla gönüllü üzerinde aşının denenmesine başlanmıştı.

VOA tarafından geçilen Johnson & Johnson Aşı Denemesini Askıya Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Johnson & Johnson Aşı Denemesini Askıya Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Johnson & Johnson Aşı Denemesini Askıya Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.