Japonya’daki Üste ABD Askerleri Arasında Corona Salgını

Japonya’daki Üste ABD Askerleri Arasında Corona Salgını

ABONE OL
23:10 - 11/07/2020 23:10
Japonya’daki Üste ABD Askerleri Arasında Corona Salgını
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü vakalarının 3 milyona ulaştığı ABD’nin Florida eyaletinde bir hafta içinde virüs yüzünden yaklaşık 500 kişi hayatını kaybetti. Japonya’nın Okinawa adasındaki askeri üslerde çok sayıda Amerikan askerinin virüse yakalandığı belirtildi.

Japonya’nın güneyindeki Okinawa adasında bulunan iki askeri üste onlarca Amerikan askerinin Corona virüsüne yakalandığı açıklandı. Japon yetkililere göre, Amerikalı askeri yetkililer virüse yakalanan askerlerin tam sayısının açıklanmamasını istedi.

Üste büyük bir salgın endişesi yaşanırken, Vali Denny Tamaki basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘’ABD ordusunun virüse karşı yeterli önlemleri aldığı konusunda güçlü şüphelerimiz var’’ dedi.

Florida’da virüs yüzünden bir haftada rekor can kaybı

ABD’nin Florida eyaletinde de yetkililerin verdiği bilgiye göre, sadece Cumartesi günü virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 96. Geride kalan haftanın verileri değerlendirildiğinde, eyalette Corona virüsünden günde ortalama 71 kişi hayatını kaybediyor. Üç hafta öncesinde Florida’da bu sayı 30’du. Eyalette Cumartesi günü bildirilen yeni vaka sayısı da 9 bin 960.

Teksas valisi: ‘’Durum daha da kötüye gidecek’’

Teksas eyaletinde de hastanede tedavi gören hastaların sayısı ilk kez 10 bini aştı.

Cumhuriyetçi Vali Greg Abbott Cuma günü yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ‘’Pozitif çıkanların sayısı arttıkça durum daha da kötüye gidecek’’ dedi.

Hindistan’da vaka sayısı 800 bini aştı

Dünyada da Corona virüsü vakalarının hızla arttığı ülkelerden biri Hindistan. Ülkedeki toplam vaka sayısı yalnızca dokuz gün içinde 600 binden 800 bine yükseldi.

Ülkede Cumartesi günü bir gün içinde 27 bin 114 yeni vakayla da rekor artış gözlemlendi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, pozitif vaka oranının yüksek olduğu eyaletlerde, halkın test edilmesi ve filyasyon çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.

Güney Afrika’da oksijen cihazları yetersiz

Güney Afrika’da da son iki hafta içinde vaka sayıları iki katına yükselerek 250 bine ulaştı.

Ülkede salgının merkez üssü konumundaki Johannesburg’da gönüllü olarak bir hastanede görev yapan sağlık uzmanına göre, özel şirketler ve şahıslar çok sayıda satın aldığı için, Corona hastalarının tedavisinde kullanılan oksijen saflaştırıcı cihazlarının sayısı yetersiz.

Fransa’da yolculardan maske takmalarını istediği için dövülen otobüs şoförü hayatını kaybetti

Fransa’nın güneyindeki Bayonne’da 5 Temmuz günü dört yolcudan maske takmasını istediği için dövülen bir otobüs şoförü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ölen otobüs şoförünün eşiyle görüşmesi için Cumartesi günü İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’i bölgeye gönderdi.

Otobüs şoförünün eşi Veronique Monguillot’yu ziyaret eden Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, ‘’Otobüs şoförü yalnızca işini yapıyordu. Sabah evinden çıktı ve bir daha evine gelemedi. Ardında da dul bir eş ve üç öksüz çocuk bıraktı’’ dedi.

Monguillot da bakanla yaptığı görüşmenin ardından, ‘’Masaya yumruğumuzu vurmalıyız. Böyle bir şey bir daha yaşanmamalı. Barbarca bir saldırı. Normal değil. Bu katliamı durdurmalıyız’’ şeklinde konuştu.

Bayonne savcılığından yapılan açıklamaya göre Monguillot, Corona virüsü salgını sebebiyle toplu taşıma araçlarında zorunlu olduğu için, otobüse binen dört yolcudan maske takmalarını istedi. Ancak hakarete maruz kalan otobüs şoförü araçtan indirilerek darp edildi, tekmelendi.

Olayla ilgili olarak dört kişi gözaltında.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.