Japonya'da Acil Durum Uygulamaları Sona Erdi

Japonya'da Acil Durum Uygulamaları Sona Erdi

ABONE OL
17:10 - 25/05/2020 17:10
Japonya'da Acil Durum Uygulamaları Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Corona virüsü salgını ilan edilen acil durumu bugün itibariyle başkent Tokyo ve acil durumun geçerli olduğu son dört bölgede de kaldırdıklarını açıkladı. Abe, bu karara rağmen gerekli görülmesi halinde yeniden acil durum kurallarının yürürlüğe gireceğine dikkat çekti.

Ülkede 14 Mayıs tarihinde birçok bölgede karantina önlemleri gevşetilmiş olmasına rağmen salgının etkili olduğu Tokyo ve diğer dört bölgede acil durum kuralları uygulanmaya devam ediyordu.

Japonya Başbakanı, salgını bir buçuk ay içinde kontrol altına aldıklarını, bunun, Japonya’nın uyguladığı acil durum modelinin başarısını gösterdiğini söyledi.

Buna karşın ülkenin önde gelen gazetelerinden Asahi’nin yaptığı bir ankette halkın Başbakan Abe’ye desteği 2012 yılında yeniden göreve gelmesinden bu yana en düşük seviyeye geriledi ve yüzde 29’a kadar düştü.

Japonya’da hükümet, Corona virüsü salgını nedeniyle 1 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.