Japonya ve Rusya 74 yıl sonra resmi bir barış anlaşması imzalayacak

Japonya ve Rusya 74 yıl sonra resmi bir barış anlaşması imzalayacak

ABONE OL
14:54 - 22/11/2019 14:54
Japonya ve Rusya 74 yıl sonra resmi bir barış anlaşması imzalayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2. Dünya Savaşı sonrası iki ülke arasında barış anlaşması imzalanmadığı için halen resmen savaşta olan Rusya ile Japonya’nın dışişleri bakanları barış anlaşması için görüşecek.

Japonya Dışişleri Bakanı resmi bir İkinci Dünya Savaşı barış anlaşmasıyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere gelecek ay Rusya’yı ziyaret etmeyi kabul etti.

Japon Dışişleri Bakanı Toşimitsu Motegi ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Aralık ayının ortalarında Rusya’da buluşmak ve konuyu görüşmek üzere anlaştılar.

Japonya, II. Dünya Savaşı’nın ardından Sovyetler Birliği’nin kontrolüne geçen Kuril Adaları üzerinde hak iddia ediyor.

Kuril adaları, Japon ana adasıyla Rusya’nın arasında uzanan bir takımada dizisi. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından düzenlenen Yalta Konferansı’nda Kuril Adaları’nın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nde kalması kabul edilmişti. Ancak Soğuk Savaş’la birlikte 1950’lerden itibaren Japonya, ABD’nin desteğiyle adaların en güneyinde bulunan dört ada üzerinde hak iddia etmeye başladı. Bu tartışma nedeniyle Rusya ve Japonya bugüne kadar bir barış anlaşması imzalamadı.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.