İyi Parti Berlin’de

İyi Parti Berlin’de

ABONE OL
09:51 - 20/10/2022 09:51
İyi Parti Berlin’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İyi Parti Berlin’de

İYİ Parti’nin Berlin teşkilatındaki yeni yapılandırılması kapsamında partinin kurucularından Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Berlin’e gelerek yeni yönetimi tanıttı ve İyi Parti gönüllüleriyle bir araya geldi.

Partisinin Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı görevine getirilen Rıdvan Uz, görüşme öncesinde de CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat ve Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan’ı da ziyaret etti.

Eski Osram fabrikası binasından gerçekleşen toplantıda İyi Parti’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Rıdvan Uz, bir önceki seçimlerde Almanya’da yaklaşık yüzde 50’lik kararsız bir kitlenin bulunduğunu belirtirken, hedeflerini bu seçmen kitlesini kazanmak olduğunu ifade etti.

Rıdvan Uz, “Net bir istatistik çalışması yaptık. Üzerinde önemle durduğumuz konu şu: Avrupa’da seçmenin yüzde 51’i sandığa gitmemiş. Bunun çeşitli sebepleri var. Bir kısmı sandıkla ilgili bölüm. Sandık sayısı ve yerlerini çoğaltmakla ilgili sorundan kaynaklı. Sandık sayısı ve dağılımı, insanları daha teşvik edici olmalı. Biz önümüzdeki dönemde sivil toplum kuruluşlarıyla, Türk iş insanlarıyla devamlı toplantı yaparak, vatandaşlarımızı sandığa gitmeye, demokrasiye katkı sağlamaya davet eden bir çalışma yapmak istiyoruz” dedi.

Rıdvan Uz, bir soru üzerine yurt dışından da milletvekili adayı göstermek istediklerini kaydederken, “Birkaç arkadaşımızın milletvekili olması için bu konuda teşvik edeceğiz ve yönetime bunu ileteceğiz” diye konuştu.

İyi Parti Berlin’de

Turhan SADIK (Başkan)
Gülden ÖZTAS (Sekreter)
İlker BAYSAL (Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı)
Sefer GÖRGÜLÜ (Teşkilatlanmadan ve Yan Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı.
Serap YILMAZ (Kadın ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı)
Erkan ULU (Genclik ve Spor Faaliyetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı)
Yeliz ÖZTÜRK (Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı)
Ahmet SAAT (Medya, Sivil Toplum Kuruluşlardan ve Halkla İlişkilerden Srm. Bşk. Yrd.)
Funda HANYILDIZ (Eğitim, Kültür ve Sanat Faaliyetlerinden Sorumlu Başkan Yrd.)

İyi Parti Berlin’de

Berlin’deki toplantıda (soldan sağa) İyi Parti Berlin Başkanı Turhan Sadık, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı RIdvan Uz, Berlin Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Serap Yilmaz ve Almanya Teşkilatı Başkanı Atilla Çelik vatandaşlarla bir araya geldi. Kaynak: Hürriyet Avrupa/Murat TOSUN / BERLİN

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.