“İyi insanlar sokaklara meydanlara gelin”

“İyi insanlar sokaklara meydanlara gelin”

ABONE OL
18:54 - 18/11/2023 18:54
“İyi insanlar sokaklara meydanlara gelin”
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazeteci Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast’ın bu hafta içinde tahliye edilmesi bugün İstanbul’da protesto edildi.

Ermeni gazetecinin kurucusu olduğu Agos Gazetesi’nin eski binasının önündeki gösteriye, yoğun yağışa rağmen yüzlerce kişi katıldı.

2007 yılından beri hukuki süreci takip den “Hrant Dink’in Arkadaşları” adlı grubun çağrısıyla bir araya gelenler on altı yıldır değişmeyen sloganları -“Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz” ve “Hrant için adalet için”i attılar.

“Hrant’ın katilleri dışarıda” dövizlerinin de taşındığı eylemde, Agos Gazetesi kurucusu ve eski genel yayın yönetmeninin katledildiği noktaya kırmızı karanfiller bırakıldı.

Hrant’ın Arkadaşları: “Bu karanlık cinayetin arkasındaki kötülük ortaya çıkarılana kadar davanın peşini bırakmayacağız”

Hrant’ın arkadaşları adına konuşan Bülent Aydın eyleme katılanları “vicdan ve adalet sahibi insanlar” olarak niteleyerek “isyanlarını ve öfkelerini” paylaşmaya ortak oldukları için onlara teşekkür etti

Aydın, “Biz bu karanlık cinayetin arkasındaki kötülük ortaya çıkarılana kadar, bu alçak cinayete karışan herkes yargılanana kadar ve bu kötülükle yüzleşme sağlanana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Biz, daha ilk duruşmalardan başlayarak, ‘bu dava ne zaman başlayacak’ dedik. ‘Öldür’ diyenler yargılansın dedik. Bunu bugün de bir kez daha burada tekrarlıyoruz. ‘Biz bitti demeden bu dava bitmez’. Eğer daha cinayet davası sona ermeden tetikçiler, üstelik içinde ‘iyi hal’ tabiri de geçen kararla aramıza bırakılıyorsa 16 yıldır söylediğimiz gibi karanlıkla yüzleşmeden biz bu karanlığın içindeyiz” dedi.

Özgür Özel’den iyi insanlara “sokaklara meydanlara gelin” çağrısı: “Bu organize kötülüğü ancak iyiliğin haklılığı yenebilir”

İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile birlikte etkinliğe katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yaptığı konuşmada, topluma sokaklarda meydanlarda bir araya gelerek seslerini yükseltme çağrısında bulundu.

Özgür Özel, “Biz iyi insanların, Dink Ailesi’nin, Ermeni cemaatinin, Cumartesi Anneleri’nin, 8 Mart’larda İstiklal’e çıkarılmayan kadınların, 1 Mayıslarda Taksim’e çıkarılmayan işçilerin, alınteri, emeği sömürülenlerin, ezilenlerin, işkenceden geçirilenlerin, öldürülen kadınların hepsinin birden yanında ve arkasında cesaretle durmak durumundayız. İyi insanlar, çağrıldığınızda koşun gelin. Sokaklara gelin. Meydanlara gelin. Yürüyüşlere gelin. Gelin ki kötülük kaybolsun gitsin. İyi insanlar birbirlerinin gözünün içine bakabilirler. Rakel Dink 17 yıldır gözümüzün içine bakıyor. Ama kötüler gözünüzün içine bakamazlar. Onlar kaçarlar, saklanırlar. Bu organize kötülüğü ancak iyiliğin haklılığı yenebilir” dedi.

Özel, derin güçlerin bu tahliyeyle herkese had bildirdiğini ama en çok Ermeni cemaatini yaralayıp tedirgin ettiğini söyledi.

CHP liderinin konuşmasının ardından kalabalıktan “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganı yükseldi.

Önderoğlu: “16 yıldır pekiştirilmiş cezasızlık da yürek yaralayıcı”

Eylemde yer alan gazetecilerden Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temilcisi Erol Önderoğlu da dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dink ailesine ve Ermeni toplumuna verdiği sözlerin hayata geçmediğini söyledi.

VOA Türkçe’ye kısa bir değerlendirmede bulunan Önderoğlu, “Türkiye’de yaşayan bir gazeteci ve yurttaş olarak azınlıklar mensubu bir yurttaşın ortadan kaldırılmasının, bedeninin bu kadar hafif görülmesinin büyük hayal kırıklığını yaşıyorum. Hrant’ı tanımanın mutluluğuna eriştim, ortak etkinliklere katıldık, onun hakkında haberler yaptım. Televizyonda bu toplumun ne kadar uzlaşıya ihtiyaç duyduğuna dair o günlerde verdiği çabayı gözlerimle gördüm. Ama muktedirler gözünde toplumun ileri gelenlerinin gözünde böyle zengin kişilikli bir insanın yokluğu bir anlam ifade etmiyormuş. Dönemin başbakanı Erdoğan’ın verdiği sözleri anımsıyorum. Fakat gelinen noktada bir tek tetikçinin ceza çekmiş olduğu gerçeği gerçekten derinden yaralayıcı. Bugün bu kadar kalabalığın burada olması gerçekten yüreklere su serpen bir durum ama 16 yıldır pekiştirilmiş cezasızlık da yürek yaralayıcı” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “İyi insanlar sokaklara meydanlara gelin” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İyi insanlar sokaklara meydanlara gelin” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İyi insanlar sokaklara meydanlara gelin” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.