“İyi Ekmek” Ekibinden Ukraynalılar’a Ücretsiz Ekmek

“İyi Ekmek” Ekibinden Ukraynalılar’a Ücretsiz Ekmek

ABONE OL
14:54 - 18/09/2022 14:54
“İyi Ekmek” Ekibinden Ukraynalılar’a Ücretsiz Ekmek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Savaş Ukrayna’da ekonominin önemli oranda durmasına yol açtı. En büyük sorun da mahsur kalan halka gıda tedariki. Birçok alanda da olduğu gibi gıda tedariki de gönüllü kişi ve kuruluşlara dayanıyor. Kiev’deki özel bir fırında her hafta binlerce ekmek pişiriliyor ve ihtiyacı olanlara gönderiliyor.

“İyi İnsanlardan İyi Ekmek” adlı küçük Kiev fırınındaki gönüllüler, sabahları erken saatte işe koyuluyor.

Burada, Rus işgalinin başlangıcından bu yana ihtiyaç sahiplerine 120 binden fazla somun ekmek yapıldı.

İş geliştirme alanında uzman Dmitro Zarazheskiy fırın gönüllülerinden. Zarazhevski, “Makariv, Çernihiv, Donetsk bölgesi ve Harkiv’e zaten gitmiştik. İhtiyacı olan herkesin ekmeğimizi alabilmesi için teslimat alanını sürekli genişletiyoruz. Ekmek bizim için karın doyurma aracından öte bir destek sembolü. Böylece insanlar, birinin onları önemsediğini anlıyor” diyor.

Fırın, 2017 yılında zihinsel engelli kişileri işe alan kapsamlı bir proje olarak başlatıldı. Çalışanlar arasında 27 yaşındaki Katerina Kovalçuk da var. Fırının ona destek ve iş sağladığını söylüyor: “İki yıldır, 2 Mart 2020’den beri burada çalışıyorum. İşi iyi biliyorsanız bir zorluk yok.”

Amerikalı Patrick Longfield de gönüllülerden biri. Longfield, 2017 yılında bir Ukraynalı ile evlenen ve şimdi burada yaşayan eski bir asker. Daha önce hiç ekmek yapmamıştı. Yine de katılmaya karar verdi.

Longfield, “Daha önce asker olarak Amerika için savaştım. Çok zor ve tehlikeli bir iş, bunun için biraz yaşlıyım. Ülkeye bir şekilde yardım etmek istedim, bunun ülkeye yardım etmenin iyi bir yolu olabileceğine karar verdim” dedi.

Bu parlak renkli minibüs, Ukrayna’nın en çok etkilenen bölgelerindeki insanlar için hoş bir manzara.

Fırının sahibi Vladislav Malaşçenko, ekmeği dağıtmak ve yerel halkla konuşmak için, araç süren gönüllülere sıklıkla eşlik ediyor.

Malaşçenko, tüm ekmeğin ücretsiz dağıtıldığını söylüyor.

Fırın Ukraynalılar’dan ve yabancılardan gelen bağışlar sayesinde işliyor. Bağışlar bazen para, bazen de un ve diğer malzemeler şeklinde. Fırın ayda 13 bin dolara yaklaşık 12 bin kişiye ekmek sağlıyor.

VOA tarafından geçilen “İyi Ekmek” Ekibinden Ukraynalılar’a Ücretsiz Ekmek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İyi Ekmek” Ekibinden Ukraynalılar’a Ücretsiz Ekmek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İyi Ekmek” Ekibinden Ukraynalılar’a Ücretsiz Ekmek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.