İtalya'da Kafeler, Mağazalar ve Berberler 10 Hafta Sonra Açıldı

İtalya'da Kafeler, Mağazalar ve Berberler 10 Hafta Sonra Açıldı

ABONE OL
18:10 - 18/05/2020 18:10
İtalya'da Kafeler, Mağazalar ve Berberler 10 Hafta Sonra Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü salgınının en ağır seyrettiği ülkelerden biri olan İtalya’da 10 hafta devam eden karantina sürecinin ardından bugün mağazalar, berberler, kuaförler ve restoranlar kapılarını tekrar açıyor

İtalyanlar bu sabahtan itibaren sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde masalar arasında en az 2 metre mesafe bırakılan restoran ve kafelerde oturmaya başladı. Öte yandan din adamlarının baskısı sonucu kiliselerde düzenlenecek toplu ayinlere de hükümetten izin çıktı.

Avrupa’da karantina kuralları ve sokağa çıkma yasağını ilk uygulayan ülkelerden biri olan İtalya’da önlemler, 4 Mart tarihinden bu yana devam ediyordu. Buna karşın ülkede bugüne dek 225 bin 435 vaka görülürken toplam 31 bin 908 kişi hayatını kaybetti. İtalya, dünya genelinde Amerika ve İngiltere’nin ardından en çok can kaybının görüldüğü üçüncü ülke oldu.

Ekonomik endişeler sürüyor

Ülkede bugün itibariyle seyahat kısıtlamaları da kaldırıldı. Mağaza, restoran ve kafe sahipleri, kısıtlamaların kaldırılmasına rağmen hızlı bir toparlanma beklemediklerini dile getiriyor.

Hem yabancı turistlerin henüz ülkeye gelmeyecek olması hem de halkın hastalık korkusu nedeniyle evlerinden çıkmaya çekinmesinin bozulan alışveriş dengesini yeniden rayına oturtmayı ve piyasaların hareketlilik kazanmasını zorlaştıracağı yorumları yapılıyor.

Hükümet, İtalya’nın sınırlarını diğer Avrupa ülkelerine 3 Haziran’dan itibaren açmaya karar verdi. Ancak buna karşın giriş çıkışların çok yoğun olmayacağı tahmin ediliyor.

İtalyan ekonomisinin 2020 yılında yaklaşık yüzde 8 oranında daralması bekleniyor. Bunun, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülen en ağır ekonomik resesyona yol açacağı ifade ediliyor.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.