İtalya’da Corona Virüsü Kaynaklı Ölümler Çin’i Geçti 

İtalya’da Corona Virüsü Kaynaklı Ölümler Çin’i Geçti 

ABONE OL
22:37 - 19/03/2020 22:37
İtalya’da Corona Virüsü Kaynaklı Ölümler Çin’i Geçti 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İtalya’da Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı hastalığın çıkış yeri olan Çin’i geçti. Hükümet karantina koşullarını sıkılaştırmaya hazırlanırken hastaneler yoğunlukla baş etmekte zorlanıyor.

İtalya’da son 24 saatte 427 ölüm kayda geçirildi; böylece salgının ülkede görülmeye başlandığı 21 Şubat’tan bu yana ülke genelinde ölü sayısı 3 bin 405’e çıktı. Çin’de Ocak ayının başından bu yana Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısıysa 3 bin 245.

İtalya’da doğrulanan vaka sayısıysa Çin’e göre çok daha düşük. Ülkede 41 bin 35 kişinin Corona virüsü taşıdığı tespit edildi. Bu rakam Çin’deyse 80 bin 907.

‘‘Tespit edilmemiş vakalarla toplam sayı çok daha yüksek olabilir’’

Ancak yetkililer tespit edilmemiş vakalarla birlikte toplam vaka sayısının İtalya’da çok daha yüksek olabileceği görüşünde. Ölüm sayısının yüksek olmasında hastalığa karşı hassas olan yaşlı nüfusun İtalya’da fazla olmasının da etkisinin büyük olduğu sanılıyor.

Hastalığın en yoğun yaşandığı Lombardiya bölgesinde Milano kentinde bir hastanede çalışan hemşire Daniela Canfalonieri bölgede salgının kontrol altına alınamadığını ve artık ölüleri saymakta bile zorlandıklarını söyledi.

Cenazeler mezarlıklara sığmıyor

Milano’nun kuzeyindeki Bergamo kentinde mezarlıklar kapasitesini aştığı için askerler gece cesetleri başka bölgelere taşımak zorunda kaldı.

Ordu sözcüsü 50 askerin 15 kamyonla cesetleri komşu eyaletlere taşıdığını söyledi.

İtalya diğer Avrupa ülkelerinden daha önce sokağa çıkma yasağı uygulamaya başladı. Ancak vakalar artmaya devam ediyor. Hükümet önlemleri daha da sertleştirmeyi değerlendiriyor. Atılması planlanan adımlar arasında dışarıda yapılan bireysel egzersizlere de yasak getirilmesi, sınırlı hareket izninin de ortadan kaldırılması var.

Lombardiya bölgesine komşu Venedik’in valisi Luca Zaia hükümetten bütün dükkanların kapatılması gibi daha sıkı önlemler almasını istedi ve gerekirse bunu bölgesel düzeyde yapacağını belirtti.

Vali, ‘’Umarım kısa süre içinde insanların koşu ve yürüyüş yapmasına da kısıtlama getirilir. Bunu istediğim için üzgünüm ancak bunun alternatifi yoğun bakım, hastane ve hastalık’’ ifadelerini kullandı.

Ülkenin bir diğer ucunda Sicilya’da ise Vali sokağa çıkma yasağına uyulduğundan emin olmak için polisten sokak kontrolları için yardım istedi.

İçişleri Bakanlığı İtalya genelinde 1,2 milyondan fazla kişinin haftasonunda durdurulduğunu ve 51 bininin kuralları ihlal ettiğinin kayda geçirildiğini bildirdi.

‘‘Olağanüstü hal süresi uzayabilir’’

Corriere della Sera gazetesi Başbakan Guiseppe Conte’nin hükümetin okulların ve işyerlerinin kapanmasını sağlayan olağanüstü hal süresini uzatacağını söylediğini bildirdi. Bu önlemlere göre tüm mağazalar en az 25 Mart’a kadar, okullarsa 3 Nisan’a kadar kapalı kalacak. Başbakan okulların ne zaman açılabileceğiyle ilgiliyse bir açıklama yapmadı.

Eğitim Bakanı Lucia Azzolina ise SkyTG24 televizyonuna yaptığı açıklamada okulların ancak güvenlik konusu kesinleştiğinde açılacağını söylemişti.

Salgın virüsün geçen ay etkili olmaya başlamasından önce de resesyonun eşiğinde olan İtalya ekonomisini olumsuz etkiliyor. Hazine Bakanlığı şirketleri ve işçileri korumak için yaklaşık 27 milyar dolarlık yardım paketi açıkladı, ayrıca iflasın eşiğindeki şirketler için banka kredi güvencelerinin uzatılmasını değerlendiriyor.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.