İtalya Hükümeti ailelere tatil için 500 Euro verecek

İtalya Hükümeti ailelere tatil için 500 Euro verecek

ABONE OL
13:13 - 11/05/2020 13:13
İtalya Hükümeti ailelere tatil için 500 Euro verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Vatandaşlarına yazın kendi ülkelerinde tatile çıkabileceklerine dair ümit vermeye başlayan İtalya başbakanı Giuseppe Conte, geliri düşük olan ailelere 500 Euro „tatil teşvik parası“ vermeyi planlıyor.

„Bu yaz balkonda değil, sahillerde tatil yapacağız“ diyen Conte, koronavirüs krizinden sonra turizme destak vermek istediğini ve bu doğrultuda toplam 55 milyar Euro´luk bir destek paketinin içinde coçuklu ailelere 500 Euro „tatil bonus“ vermek istediğini açıkladı.

Yıllık geliri 35,000 Euro´dan düşük İtalyan ailelere verilmeye planlanan bu 500 Euro´luk bonusun 1 Temmuz ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasında kullanılaca.

İtalya´nın turizm sektörü, koronavirüs krizinden dolayı çok kötü bir yılı bekliyor ve virüs krizinden dolayı ortaya çıkacak zararın toplam 120 milyar Euro´yu bulacağını tahmin ediyor. Sadece Mart ve Mayıs ayları arasında 30 milyon gecelemelik bir düşüşü bekleyen İtalya´nın gastronomisi de bu durumdan çok kötü şekilde etkileniyor.

İtalya´daki otellerin yüzde 95´i Şubat ayının sonundan bu yana kapalı olduğu için otellerin büyük çoğunluğu zor durumda. Yurtiçi turizminin başlatılması ve hatta finansal yardımlar yoluyla teşviklerin verilmesi otellere kısmen yardımcı olabilir, fakat yurtiçi turizm İtalya´daki gecelemelerin yarısını teşkil ettiği halde otel gelirinin ancak yüzde otuzunu sağlamaktadır.(Kaynak: tourexpi)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.