İsviçre, Türkiye’yi “riskli ülkeler” listesinden çıkardı

İsviçre, Türkiye’yi “riskli ülkeler” listesinden çıkardı

ABONE OL
10:04 - 03/06/2021 10:04
İsviçre, Türkiye’yi “riskli ülkeler” listesinden çıkardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsviçre, COVID-19 salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği “riskli ülkeler” listesinden Türkiye’yi çıkardı. Türkiye’den İsviçre’ye seyahat edenler karantina şartından muaf tutulacak.

İsviçre Federal Sağlık Dairesinin (BAG) aldığı karar kapsamında, 19 Nisan’dan itibaren Türkiye riskli listeye alınmış ve listedeki ülkelerden İsviçre’ye seyahat edenlerin 10 gün boyunca karantinada olacağı belirtilmişti.

BAG, listede bugün yaptığı güncellemeyle yarından geçerli olmak üzere, Türkiye’yi riskli ülkeler listesinden çıkardı.

Böylelikle, Türkiye’den İsviçre’ye seyahat edenler karantina şartından muaf tutulacak.

30 ülke hala listede

Türkiye’nin yanı sıra İran, Hırvatistan, Lüksemburg, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Almanya, Fransa ve İtalya’nın bazı bölgeleri riskli ülkeler listesinden çıkarıldı.

İngiltere, Hindistan Belçika, Hollanda, İsveç, Arjantin, Slovenya, Letonya, Litvanya, Şili, Nepal, Tanzanya ve Uruguay gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 30 ülke ise listede kalmaya devam etti.

Testi negatif olanlar karantinaya girmeyecek

Öte yandan, Türkiye’ye gidiş ve gelişlerde COVID-19 aşısı yaptırmayanlar için test yaptırma zorunluluğu bulunuyor. BAG’ın bugünkü kararıyla, Türkiye’den gelen yolcularda COVID-19 testleri negatif çıkanlar artık karantinaya alınmayacak.

İsviçre’de karantina şartlarına uymayanlara ağır para cezaları veriliyor.

Riskli ülkelerden gelenlere karantina zorunluluğu

Riskli ülkeler listesinden gelen yolcular için testleri negatif olsa dahi karantina zorunluluğu bulunuyor. Karantina şartlarına uymayanlar 10 bin İsviçre frangına kadar ağır para cezalarına maruz kalabiliyor.

Bu arada, nüfusu 8,6 milyon olan İsviçre’de, toplam 4 milyon 823 bin 933 doz COVID-19 aşısı uygulandı. Ülkede 1 milyon 750 bin 400 kişinin ise iki doz aşısı tamamlandı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.