İsviçre turizmini iflas korkusu sardı

İsviçre turizmini iflas korkusu sardı

ABONE OL
22:06 - 02/05/2020 22:06
İsviçre turizmini iflas korkusu sardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dün açıklanan sektörel bir ankete göre toplam 30 bin elemanı olan 3,200 turizm işletmesinin varlığı tehlikede.

sda adlı haber ajansı tarafından yayınlanan bir habere göre İsviçre´deki oteller, Mayıs ayı için sadece yüzde dokuzluk bir doluluk oranını bekliyor. Yaz ayları için yüzde 20 ile yüzde 24 arasında değişen bir doluluk oranını bekleyen İsviçre otelleri, 2020 Mart ve Haziran arasında oluşacak gelir kaybının 8.7 milyar İsviçre frangını bulacağını tahmin ediyor.

Devlet tarafından verilen kısa çalışma tazminatı ve kısa vadeli kredilere rağmen İsviçre´de turizmde faaliyet gösteren birçok işletmenin koronavirüs krizinden dolayı içine girdikleri zorluklara yenilerek iflas etmesinden endişe taşıdını belirtiyor. Adı geçen ankete katılan sektörel işletmelerin yüzde 23´ü iflas etme risklerini „yüksek“ olarak değerlendirdi. İflastan endişelenen işletmelerin çoğunun İsviçre´nin batısında, Tessin Bölgesi´nde ve Basel Bölgesi´nde bulunduğu dikkati çekiyor.

İsviçre´de faaliyet gösteren turizm işletmelerinin sektörel dernek ve birlikleri bu yüzden devlet ve hükümetten verilen desteklerin arttırılmasını istiyor. İsteklerin arasında katma değer vergisinin geçici olarak kaldırılması gösterilmekte. Sektör ayrıca yaz sezonundaki talebi arttırmak için bir teşvik programını istiyor. (Kaynak: Tourexpi)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.