İsviçre otelleri artık Booking´ın altında fiyat verebilecek

İsviçre otelleri artık Booking´ın altında fiyat verebilecek

ABONE OL
10:44 - 15/06/2022 10:44
İsviçre otelleri artık Booking´ın altında fiyat verebilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ulusal Konsey’den sonra, İsviçre Eyaletler Konseyi’den de İsviçreli otelcilerin ticari özgürlük olarak adlandırdığı taleplerine onay çıktı.

HotellerieSuisse: “Bu resmî karar ile konaklama sağlayıcıları girişimcilik özgürlüklerini yeniden kazanıyor ve nihayet kendi web sitelerinde odaları için çevrimiçi rezervasyon platformlarından daha ucuz fiyatlar ve daha iyi koşullar sunabiliyorlar.“

Bu resmileşen karara göre İsviçreli otelciler artık Booking gibi online rezervasyon platformlarına kıyasla kendi web sitelerinde daha ucuz fiyatlar ve daha iyi koşullar sunabilecekler.

İsviçre otelciler derneği HotellerieSuisse tarafından yapılan açıklamada “Parlamento, rezervasyon platformlarının muazzam pazar payları nedeniyle konaklama sağlayıcıları üzerinde gerçekten zorlayabileceği tıkanıklık sözleşmelerine bir son veriyor” denildi.

İsviçre’de sadece fiyat paritesi maddeleri değil, online rezervasyon platformları ile konaklama sağlayıcıları arasındaki sözleşmelerdeki teklif ve koşul paritesi maddeleri de yasaklanacak. Yasak, haksız rekabete karşı federal yasada yeni bir maddede yer alacak.

HotellerieSuisse uzun bir aradan sonra. İsviçre’de oteller ve rezervasyon platformları arasında serbest ve adil rekabetin yeniden ortaya çıkabilmesinden memnun.

Hem oteller hem de misafirler bundan faydalanacak.

“Sektördeki rekabet müşteriler için her zaman bir avantajdır. Otelcilerin tüm fiyatlar üzerinde egemenlik sahibi olması önemlidir.

Sektör için büyük başarı

Altı yıldır endüstri, çevrimiçi platformların pazar hakimiyetine karşı mücadele etmişti.  Resim: AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.