İşte 2024’ün seyahat trendleri

İşte 2024’ün seyahat trendleri

ABONE OL
10:57 - 02/04/2024 10:57
İşte 2024’ün seyahat trendleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2024 seyahat trendlerimiz, seyahatin sadece bir mola değil, hayattaki en iyi şeyleri deneyimlemek için bir fırsat olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

33 ülkede 27.000 gezginin katıldığı küresel bir araştırmadan elde edilen verilere dayanan, Birleşik Krallık, İtalya, Almanya, İspanya, ABD ve Latin Amerika’dan yerel pazar bilgileri de dahil olmak üzere 2024 için en önemli yedi seyahat trendimizi keşfedin.

Kendini yeniden keşfetmek

“Yeni yıl – yeni ben.” Bunu hiç duydun mu? Bu bir klişe olabilir ama her zamankinden daha önemli. Gezginlerin yüzde 68’i, seyahat ederken kendilerinin en iyi versiyonuna dönüştüklerine inanıyor. Peki kendilerinin hangi versiyonunu sunmak istiyorlar? 2024 yılında seyahatlere bir de gizem unsuru eklenecek. Buna %62’si seyahat ederken anonimlik pelerininden hoşlananları, %37’si hayatlarıyla ilgili kurgusal hikayeler anlatanları ve %57’si kendilerine önemli bir kişinin aurasını verenleri içeriyor. Hatta maceralarından en iyi şekilde yararlanmak için %42’si evde kullandıklarından daha lüks bir araba kiralamayı bile düşünüyor.

Serin sulara dalmak

Havaların ısınmasıyla birlikte gezginlerin üçte birinden fazlası (%36) kısa bir mola için deniz kenarında bir tatil arıyor. Gezginlerin %75’i su kenarında anında rahatlama buluyor. Gezginlerin %20’si nehir kenarlarından ziyade ruhani mekanlarda teselli arıyor ve sağlık inzivalarını merak ediyor, %14’ü ise psychedelic inzivalarla ilgileniyor. Genel olarak %18’i kendileriyle bağlarını derinleştirmek istiyor. Bazıları için kesintisiz bir gece uykusu önceliktir ve bu da gezginlerin %58’ini uyku odaklı dinlenmeye çekmektedir – ancak hepsi değil! %48’i tantra inzivalarına ilgi duyuyor ve partnerleriyle daha derin bir fiziksel bağlantı istiyor.

Bilinmeyeni yapmaya cesaret edin

Gezginlerin %52’si varış noktasına varana kadar bilmedikleri geziler için rezervasyon yaptırmak istiyor. Gündelik hayattan bir değişiklik arayışında olanların %56’sı koşuşturmacadan uzakta, daha az tanıdık yerleri keşfetmek isterken, %34’ü yabancılarla seyahat etmeye istekli. Ayrıca katı planlamadan kendiliğindenliğe doğru gözle görülür bir geçiş olacak. Çoğunluk (%55) herhangi bir sabit plan olmadan seyahat etmek isterken, üçte ikisi (%69) esnek kalabilecekleri gevşek seyahat planlarını tercih ediyor. Yapay zeka, önümüzdeki yıl seyahat planlamasında ana akım haline gelecek ve halihazırda gezginlerin %48’inin güvendiği bir trend haline gelecek; bu, Booking.com’un yapay zeka seyahat planlayıcısının da örneklediği bir trend.

Bilinen ve bilinmeyen yemeklerin tadını çıkarmak

Konu mutfak keşifleri olduğunda gezginlerin %78’i denenmiş ve test edilmiş tatlar yerine yeni tatlar istiyor. Yarısı gezilerini belirli restoranlar veya yemekler etrafında planlıyor; %61’i bir destinasyonun ünlü yemekleri hakkında daha fazla bilgi edinmeyi amaçlıyor. Ancak teknoloji yemekten keyif alma şeklimizi de değiştiriyor: %46’sı VR veya AR aracılığıyla sürükleyici “fijital” (fiziksel artı dijital) yiyecekler isterken, %63’ü 3D baskılı vegan biftekler ve mantarlı kaz ciğeri gibi yenilikçi bitki bazlı yemeklerden etkileniyor. Gezginlerin dörtte birinden fazlası (%27) gelecek yıl özel bir şef kiralamaya istekliyken, Gen Z %37 ile başı çekiyor.

İlişkilerimizi derinleştiriyoruz

2024’te seyahat, daha derin bağlantılar ve kendini keşfetmeye yönelik kolektif arzudan kaynaklanan derin bir değişim yaşıyor. Seyahat edenlerin %24’ü partnerleriyle bağlarını güçlendirmek istiyor. Seyahat, ilişkileri yeniden alevlendirecek ve yeni aşkları ateşleyecek: %39’u seyahat ederken partner arıyor, %35’i ise seyahat ederken kalp kırıklıklarını iyileştirmeyi umuyor. Ancak yalnız başına seyahat de hızla artıyor: %59’u dünyayı tek başına keşfetmek istiyor. Ebeveynler bile bu trende katılıyor: %58’i çocuksuz geziler planlıyor ve kendi kişisel gelişimlerine değer veriyor. Özellikle erkekler yalnız seyahat etmeyi tercih ediyor (kadınlarda bu oran %54’e karşılık %63). (Booking.com)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.