İstanbul ve Bursa’da 43 IŞİD Şüphelisi Gözaltında

İstanbul ve Bursa’da 43 IŞİD Şüphelisi Gözaltında

ABONE OL
20:41 - 29/10/2019 20:41
İstanbul ve Bursa’da 43 IŞİD Şüphelisi Gözaltında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem hazırlığında oldukları iddia edilen 3 IŞİD şüphelisi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı, IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin ABD operasyonunda öldürülmesi sonrası İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında sansasyonel eylem hazırlığında oldukları iddia edilen IŞİD üyesi 3 şüpheli gözaltına alındığını bildirdi.

Habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, üç zanlının sansasyonel eylem arayışı içerisine girdiğini ve lojistik sağlayacak kişilerle irtibata geçtiğini belirledi.

Yine Anadolu Ajansı’na göre zanlıların geçen hafta Sancaktepe’de çalınan ve sahte plaka takılan bir aracı, Fatih’teki İstanbul Valiliği yakınlarına park ederek buradan ayrıldıkları tespit edildi.

Habere göre Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem yapacaklarından şüphelenilen bu kişiler, Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe’de 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı, IŞİD üyeliğinden suç kayıtları bulunan şüphelilerden birinin örgüt üyeliğinden uzun süre cezaevinde kaldığını, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye’deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğünün belirlendiğini yazdı. Yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabancayla çok sayıda mermi, örgütsel belge ve dijital malzemenin ele geçirildiği bildirildi.

Reuters haber ajansı, planlanan saldırının doğrudan Bağdadi’nin öldürülmesiyle bağlantısının kesin olmadığını yazdı.

İstanbul’da ayrıca çatışma bölgelerinde bulunmuş şahıslara yönelik eş zamanlı operasyonda üç kişinin yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, “Yabancı Terörist Savaşçı olarak ise yedi yabancı uyruklu yakalandı. DEAŞ terör örgütü mensubu olan 14 şüphelinin Emniyet’teki işlemleri devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Bursa’da 26 zanlı yakalandı

Öte yandan Bursa’da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekipler,eş zamanlı operasyonlarda 12’si Suriye uyruklu 26 zanlıyı yakaladı.

Suriye uyrukluların sınır dışı işlemleri için Bursa Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi. Diğer 14 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.