*** İstanbul Müftüsü temaslarda bulundu

*** İstanbul Müftüsü temaslarda bulundu

ABONE OL
16:01 - 24/03/2009 16:01
*** İstanbul Müftüsü temaslarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İstanbul Müftüsü temaslarda bulundu

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Münih Başkonsolosluğu Din Ataşesi Mustafa Temel ile birlikte Almanya’nın Kelheim kentinde Bavyera eyalet yönetiminin uyum sorumlusu Martin Neumeyer ile bir araya geldi

Çanakkale şehitlerinin anılması münasebetiyle düzenlenen toplantılara katılmak ve konferanslar vermek amacıyla Münih’te bulunan Çağrıcı, Neumeyer ile Bavyera eyaletinde yaşayan Türk kökenlilerin topluma daha iyi şekilde uyum sağlamaları konusunda eyalet yönetiminin uygulamak istediği program hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

Okullarda İslam dersi verilmesi konusunda Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) üstlenmek istediği rol hakkında Çağrıcı ve Temel tarafından bilgilendirilen Neumeyer, görüşmenin bundan sonraki çalışmalarına katkı sağlayacağını belirtti.

Çağrıcı görüşmede ayrıca Neumeyer’den DİTİB’in önemli bir dini cemaat olarak tanınması ve kabul görmesini istedi ve kendisini İstanbul’a davet etti. 

Kelheim Belediye Başkanı Fritz Mathes ile de makamında görüşen Çağrıcı, bölgede yaşayan Türk kökenli vatandaşlar hakkında bilgi aldı.

(A.A) Orhan TİNENGİN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.