*** İşsizler için girişimcilik kursları

*** İşsizler için girişimcilik kursları

ABONE OL
18:16 - 19/02/2009 18:16
*** İşsizler için girişimcilik kursları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İşsizler için girişimcilik kursları

Almanya’nın Köln kentinde, işsiz olanlar için iş yeri kurma ve girişimcilik kursları düzenleneceği bildirildi

Köln Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Tahsin Özdemir, kursların 27 Şubat’ta Köln Sanayi ve Ticaret Odasında başlayacağını söyledi.

Özdemir, Almanya’da yaşayan Türk göçmenler arasındaki işsizlik oranının, genel işsizlik oranının yaklaşık 3 katı olduğuna işaret ederek, bu oranın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde yaşayan Türkler arasında yüzde 26,5 olduğunu ifade etti.

İşsizliğe karşı mücadelede meslek eğitimi ve mesleki gelişim kadar serbest girişimciliğin de çok önemli bir araç olduğuna vurgu yapan Özdemir, Türkler arasında kendi iş yerlerini kuranların oranının Almanya genelinde yüzde 10 olduğunu belirtti.

Özdemir, Almanya’da yaklaşık 70 bin Türk girişimcinin olduğuna dikkat çekerek, bunun sevindirici, ancak yeterli olmadığını kaydetti.

İşsizliğe karşı mücadeleye büyük önem verdiklerini ifade eden Özdemir, ”Vatandaşlarımızın kendi iş yerlerini kurmaları konusunda mevcut tüm imkan ve fırsatları yakından takip ederek, bunları görev bölgemizdeki vatandaşlarımıza duyurmaya çalışmakta, onları girişimcilik konusunda teşvik etmekteyiz” dedi.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.