İsrail’e baskı artıyor

İsrail’e baskı artıyor

ABONE OL
15:50 - 11/11/2023 15:50
İsrail’e baskı artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazze’de İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 11 bini aşarken İsrail’e yönelik kamuoyu baskısı da artıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron İsrail’in Gazze’de sivillerin ölümüne neden olan bombalamayı durdurması gerektiğini belirtti ve ateşkes çağrısı yaptı.

Macron bu açıklamasını İngiliz yayın kurumu BBC’ye yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı kadınların, bebeklerin yaşlıların ölümüne neden olan bombalamanın bir gerekçesi olmadığını vurguladı.

Macron, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu belirtmekle birlikte İsrail’e bu bombardımanı durdurma çağrısı yaptıklarını söyledi.

“Fransa açık şekilde Hamas’ın terör saldırılarını kınıyor” diyen Macron, Amerika ve İngiltere’nin ateşkes çağrısı yapmasını umduğunu kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Cuma günü yaptığı açıklamada çok daha fazla Filistinli’nin geçtiğimiz haftalarda yaşamını yitirdiğini ve acı çektiğini söylemişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise dünya liderlerinin Hamas’ı kınaması gerektiğini söyledi.

Netanyahu, “Hamas’ın Gazze’de bugün işlediği suçlar yarın Paris’te, New York’ta, dünyanın herhangi bir yerinde işlenecek” dedi.

Bu arada İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Gazze’nin sözlerin yeri olmadığını, harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Reisi, İslam ülkelerinin birliğinin bugün için çok önemli olduğunu da kaydetti.

Reisi bu açıklamaları Suudi Arabistan’da düzenlenecek Gazze konulu İslam-Arap zirvesine katılmak için yola çıkarken Tahran’da yaptı.

Suudi Arabistan Cumartesi günü olağanüstü İslam-Arap zirvesine ev sahipliği yapıyor.

VOA tarafından geçilen İsrail’e baskı artıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail’e baskı artıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail’e baskı artıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.