Isparta hava kargo merkezinde ısrar ediyor

Isparta hava kargo merkezinde ısrar ediyor

ABONE OL
22:17 - 07/12/2021 22:17
Isparta hava kargo merkezinde ısrar ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tarımsal sanayi, yaş meyve sebze, su ürünleri ve mermer ihracatıyla Batı Akdeniz’in önemli üretim kenti haline gelen Isparta, yolcu açısından atıl durumdaki Süleyman Demirel Havaalanının Hava Kargo Merkezi olmasını istiyor.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, 18 Kasım 2021 tarihinde bu yıl 16’ncısı düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı değerlendirdi.

Isparta’da 63 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı önümüzdeki yıl uluslararası boyuta taşımak için çalışmalara başladıklarını belirten Ahmet Adar, şunları kaydetti.

‘’Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı olağanüstü bir ilgi gördü. Fuarımız artık Isparta bölgesine ve çevre illere hitap eden bir fuar durumundadır. Fuara katılan 83 firma mutlu oldu. Fuarımızda büyük miktarda alışveriş yapıldı. Şu anda ekonomiyi hep birlikte izleyip değerlendiriyoruz. Bir yıllık pandemi arasından sonra fuarımızın yapılması Isparta ekonomisine ciddi anlamda katma değer sağlamaktadır.’’

Isparta elmasına Coğrafi işaret

Fuar da Gülyağı ve Gül Suyuna coğrafi işaret alındığını ifade eden Adar, ‘’Isparta elmamıza coğrafi işaret almak için coğrafi işaret başvurumuzu yaptık ve yılsonuna kadar Türk Patent Kurumundan onay bekliyoruz. Coğrafi işaret tescilini aldığımız Gülyağı ve Gül Suyu için de Avrupa Patent Enstitüsünde tescil için çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.

Isparta hava kargo merkezi olmalı

Isparta Süleyman Demirel Havaalanının yolcu açısından atıl durumda olduğunu ve buranın havayolu kargocu merkezi olması için çalıştıklarını dile getiren Adar, şöyle devam etti.

‘’Isparta tarımına ve ürünlerine katma değer sağlamak için büyük gayret sarf ediyoruz. Isparta’nın tarımsal üretimde geldiği seviyeye markalaşma ve katma değerli üretimde de gelmesi için özel çaba sarf ediyoruz.

Bölgemiz hem tarımsal sanayi hem de ihracat bölgesi. Bu nedenle havayolu kargo hizmetinin Isparta Süleyman Demirel Havalimanında başlatılmasını talep ediyoruz. Eğer ilimizi ve ülkemizi yurtdışı pazarlara daha fazla açmak ve daha fazla ihracat yapmak istiyorsak bu olanağı ilimize kazandırmamız gerekiyor. Havalimanımızda kargo hizmetinin başlaması hem ihracatımızı artıracak hem de ilimizin bu konuda merkez haline gelmesini sağlayac

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.