İspanyol otelciler birleşti, kendi havayolu şirketini kurdu

İspanyol otelciler birleşti, kendi havayolu şirketini kurdu

ABONE OL
12:08 - 26/02/2021 12:08
İspanyol otelciler birleşti, kendi havayolu şirketini kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tenerife, La Palma, La Gomera ve El Hierro adalarının otel birliği ile beraber Tenerife’den 14 otel girişimcisi kendi bağımsız havayolu projesini başlattı.

Daha önce Cessna filosuyla charter havayolu olarak çalışan İspanyol havacılık şirketi “One Airways” ile işbirliğine geçildi ve Tenerife ada yönetiminin merkezinde “Canarian Airways” in doğduğu resmen duyuruldu.

İspanyol otelciler bağımsızlığa yöneldiler

Ashotel ve şimdi de “Canarian Airways” Başkanı Jorge Marichal, “One Airways” in kurucusu ve CEO’su Óscar Trujillo ve Tenerife Cabildos Başkanı Pedro Martín, yeni havayolunun kuruluşunda önemli roller oynadı.

Bu adım turist taşımacılığı söz konusu olduğunda otelciler tarafından bağımsızlığa doğru giden yol olarak çok olumlu olarak görüyor.

Yapılan açıklamalara göre Kanarya Adalarının uçuş bağlantısı hep büyük sıkıntı oluşturuyordu. Otelciler bu konuda yıllardır çok rahatsızdı.

“Niye kendimiz taşımıyoruz?” sözleri otelciler arasında çok sık duyulmaya başlamıştı.

Şimdi yeni şirket ile öncelikle Avrupa’dan Kanarya Adalarına tatilciler taşınacak.

Ana şirket olara “Lattitude Hub” a 14 otel girişimcisi toplam dört milyon Euro topladı.

Óscar Trujillo, “Lattitude Hub” ın altında faaliyet göstereceği “Canarian Airways” markasına denizi, dalgaları ve deniz meltemini ile Tenerife’yi tatil destinasyonu olarak gösteren bir logo verildiğini açıkladı.

İlk uçuşlar muhtemelen Haziran 2021‘de yapılacak ve bunun için 160 yolcu kapasiteli bir Airbus A319 uçağı kullanılacak. Bu uçak yolcuların rahatı için 144 yolcu için konfigüre edilecek.

Sözkonusu Airbus A319 ile İspanya ana karası ve İngiltere ve Almanya’daki havalimanları da dahil olmak üzere çeşitli Avrupa şehirlerine bağlantılar gerçekleştirilecek. (Tourexpi)

Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.