IŞİD'in Aranan İsimlerinden Biri İspanya'da Yakalandı

IŞİD'in Aranan İsimlerinden Biri İspanya'da Yakalandı

ABONE OL
00:10 - 23/04/2020 00:10
IŞİD'in Aranan İsimlerinden Biri İspanya'da Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İspanya’da polis, IŞİD’in Avrupa’da en çok aranan isimlerinden birini düzenlediği operasyonla yakaladığını açıkladı. Söz konusu kişinin Almeria kasabasında yakalandığı açıklandı.

İspanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye’de ve Irak’ta çatışmalara katıldığı bilinen Mısırlı bir örgüt üyesinin yanındaki iki kişiyle birlikte bir apartman dairesinde yakalandıkları belirtildi.

Yakalanan kişinin kimliği açıklanmazken bu örgüt üyesinin IŞİD’in kanlı eylemlerinde fotoğraflarda sık sık görülen bir şahıs olduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Tutuklanan bu kişi, yıllarca Suriye ve Irak’ta örgütün en çok vahşet içeren video görüntülerinde yer almış ve Avrupalı istihbarat birimlerinin dikkatini çekmiş bir kişidir” ifadeleri kullanıldı.

İspanya polisi, Suriye ve Irak’ta çatışmalara katılmış ve ülkeye geri dönmüş örgüt üyelerinin 2017 yılında Barcelona’da 16 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya benzer eylem hazırlığı içinde oldukları endişesiyle önlemlerini ve operasyonlarını sıkılaştırıyor.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.