İş dünyası Manavgat’ın yaralarını sarıyor

İş dünyası Manavgat’ın yaralarını sarıyor

ABONE OL
14:28 - 08/08/2021 14:28
İş dünyası Manavgat’ın yaralarını sarıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Manavgat başta olmak üzere 5 ilçede orman yangınında evleri yanan ve zarar gören yangınzedelere yardım amacıyla ev eşyası seferberliği başlatarak iş dünyasından destek istedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin yaptığı açıklamada, Antalya tarihinin en büyük orman yangını felaketinin yaşandığını belirtti. Şu andaki tespitlere göre bin 500’ü ağır hasar olmak üzere 2 bin evin hasar gördüğünü, 20 bin dekar tarım alanı, 500 dekar sera alanının yandığını, 3 bine yakın büyük ve küçükbaş hayvan ile 2 bin arı kovanı kaybı yaşandığını belirtti.
ATSO ve Antalya Ticaret Borsa ile birlikte ilçe oda ve borsalar ile Antalya iş dünyası olarak ilk günden beri sahada yangın söndürme faaliyetlerinde çalışan kurumlar ve vatandaşlarla seferber olduklarını anlatan Çetin, şöyle devam etti.

‘’TOBB, Antalya Valiliğimizin açtığı kampanyaya 5 milyon lira ile destek oldu. ATSO olarak 500 bin lira bağışta bulunduk. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanından oda ve borsalarımız büyük ve küçükbaş hayvanlar için saman ve yem desteğinde bulundu. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu nakdi yardım kampanyası başlatarak 365 Oda ve Borsamıza destek olmaları çağırısında bulundu.’’

Yangının izlerini birlikte sileceğiz

Yangın nedeniyle hem vatandaşların hem de sahada yangınla mücadele eden belediyeler ile kurumların yükünü azaltmak istediklerini vurgulayan Davut Çetin, şunları kaydetti.
‘’Antalya Valiliğinin izniyle bir ayni yardım kampanyası başlatıyoruz. İmece bizim kültürümüzün en önemli parçasıdır. Türkiye’nin dört bir yanından birçok üretici bizi arayarak destek olmak istiyor. Yangın sonrası özellikle evlerin yeniden kurulması noktasında ayni yardımlara ihtiyaç var. Ülke çapında firmalarımıza çağrıda bulunuyorum. Toplanacak mobilya, (yatak, çekyat, kırsal kesimde kullanılabilecek koltuk takımı, yemek masası ve sandalyesi), beyaz eşya, televizyon ve elektrik süpürgesi gibi elektrikli ev aletleri, Halı, kilim vb. eşya, Ev tekstili (Battaniye, yorgan, nevresim takımı, havlu vb.), züccaciye (yemek, çatal-kaşık takımı vb) eşyasının yetkili kurumlar ile işbirliği içinde evi hasar görmüş ailelere teslim edilecek, beyaz eşya kurulumuna destek olunacak.”

Başkan Davut Çetin, kampanyaya katılarak yardım etmek isteyenlerin ATSO Yardım Koordinasyon Merkezi’nin 0 (532) 285 67 77 ve 0 (549) 345 45 13 numaralı telefonları ve [email protected] mail adresinden iletişime geçebileceklerini sözlerine ekledi.

Saman ve yem yardımları

Antalya Ticaret Borsası’nın başlattığı kampanya çerçevesinde de oda ve borsalardan 197 ton saman ve 248 ton yem desteği sağlandı.

Soma, Aksaray, Karapınar, Nevşehir, Antalya, Uşak, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Ünye, Kumluca ve Kayseri Ticaret Borsası, Kayseri Sanayi Odası ile Kayseri Ticaret Odası, Yem Sanayicileri Birliği ve Mihalıççık Belediyesi 197 ton saman ve 248 ton yemi Antalya Ticaret Borsası’na teslim etti. Antalya Ticaret Borsası olarak, bölgenin ihtiyacı doğrultusunda diğer kurum ve kuruluşlarla yapılan koordineli çalışma sonucunda oda ve borsalardan yardım talebinde bulunduklarını kaydeden Çandır, “Birçok oda ve borsamız bölgeye yardım TIR’larını hazırlıyor. Gelen yardımları yangın bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.