İş dünyası eğitime ayrılan kaynakların artırılmasını istiyor

İş dünyası eğitime ayrılan kaynakların artırılmasını istiyor

ABONE OL
15:01 - 05/09/2021 15:01
İş dünyası eğitime ayrılan kaynakların artırılmasını istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya iş dünyası pandemi nedeniyle 1,5 yıldır ara verilen yüz yüze eğitime ayrılan kaynakların artırılmasını istiyor.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, 1,5 yıldır uzaktan eğitim alan öğrencilerin yüz yüze eğitime başlamasını olumlu bulduklarını belirtti. Akıncı, ‘’Öğrenci, öğretmen ve velilerin sağlıkları riske atılmadan, hijyen ve sosyal mesafe önlemleri göz ardı edilmeden eğitim sürecinin devam etmesi en büyük temennimiz” dedi.

Türkiye’de okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde 18 milyon öğrenci ve 2 milyona yakın öğretmenin yüz yüze eğitime başlayacağına dikkat çeken Akıncı, şunları kaydetti.

‘’Talebimiz eğitim hayatı içerisinde yer alan öğretmen, öğrenci ve velilerimizin sağlıkları hiçbir bir şekilde riske atılmadan gerekli sağlık, hijyen ve sosyal mesafe önlemleri alınarak okulların açılmasıdır. Salgının önümüzdeki süreçteki etkileri de dikkate alınmalı. Eğitimin uzaktan yürütülme ihtimali de göz önünde bulundurulmalı, neredeyse 2 yıldır okuldan uzak kalan çocuklarımıza fırsat eşitliği yaratmak için okullar ve öğretmenler bu donanıma uygun hale getirilmeli ve eğitime ayrılan kaynaklar artırılmalıdır.”

UNESCO, UNICEF, WFP ve Dünya Bankası’nın okulların güvenli bir şekilde açılmasına ve dezavantajlı çocuklar için eğitimin öncelikli hale getirilmesine yönelik çağrılarının dikkate alınması gerektiğini belirten Akın Akıncı, şöyle devam etti.

‘’Bu çerçevede ülke olarak dikkat edilmesi gereken konulara yönelik rapor ve eylemler hazırlamak öncelikli hedefimiz olmalıdır. Dezavantajlı çocukların uzaktan eğitim sürecinde eğitim eşitsizlikleri derinleşti. Uzaktan eğitim sürecinde uygun fiziki ortama sahip olmayan, dijital araç konusunda yetersizliğe sahip olanlar aleyhine sorunların büyümemesi adına okulların açılması önem teşkil etmektedir. Ülkemizde okulların açılması konusunda kaygılı olan aileler de mevcut, bu kaygıların giderilmesi adına ailelerle Milli Eğitim Bakanlığı’nın iyi bir iletişim kurması önemli.”

Okul Yönetiminin Yetkinlikleri Denetlenmeli

Okulların açılması sürecinde birinci önceliğin eğitime ayrılan kaynakların artırılması olması gerektiğini vurgulayan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, sözlerini şöyle tamamladı.

“Hijyen masrafları, sınıfların teknik alt yapısı, uzaktan eğitim gibi yaşanabilecek zorunlu durumlarda öğrencilere teknolojik altyapı desteği gibi tüm konular bütçe içerisine alınmalıdır. Okul yönetiminin önleme ve kontrol yetkinlikleri denetlenmeli, hijyen faaliyetleri ve uygulamaları konusundaki kapasitelerinin hangi düzeyde olduğu, çocukların okula nasıl ulaşacağı gibi birçok soruya açık ve şeffaf cevaplar verilmesi gerekmektedir. Öğrenci, veli ve öğretmenler olağanüstü süreci zorluklar içerisinde geçirdi. Çocuklarımızın eğitim hayatından uzak kalmış olması hepimiz adına üzüntü veren bir durum oldu. Tüm bu süreci atlatmamız için aşı olmak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat etmek hepimizin birincil önceliği olmalı.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.