İrlanda seçimleri, partilerin birbirlerine yakın oylar almasıyla sonuçlandı

İrlanda seçimleri, partilerin birbirlerine yakın oylar almasıyla sonuçlandı

ABONE OL
23:20 - 09/02/2020 23:20
İrlanda seçimleri, partilerin birbirlerine yakın oylar almasıyla sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dün İrlanda’da gerçekleşen genel seçimlerin ardından hiçbir parti büyük bir üstünlük sağlamadığı için, partiler arasında koalisyon görüşmelerinin başlaması bekleniyor.

İrlanda’da dün yapılan Genel Seçimler’de ilk sonuçlara göre muhafazakar parti Fine Gael (FG) yüzde 22,4, kendisini ‘sol milliyetçi’ ve ‘demokratik sosyalist’ olarak adlandıran Sinn Féin (SF) yüzde 22,3 ve liberal Fianna Fáil (FF) yüzde 22,2 oy alabildi. Bu durumda herhangi bir partinin tek başına hükümet kurabilmesi mümkün gözükmüyor.

#GE2020 More details on Ipsos MRBI exit poll for RTÉ, The Irish Times, TG4 and UCD here: https://t.co/mZdljNoUKJ pic.twitter.com/NdDy94K0hj

— RTÉ (@rte) February 8, 2020

İrlanda resmi yayıncısı RTE tarafından saat 22’de yayınlanan seçim sonuçları. Hata payı yüzde 1,3 olarak belirtilmiş.

HÜKÜMETİN KURULMASI İÇİN İHTİMALLER SINIRLI

Seçimlerden önce SF’nin IRA’yla olan tarihsel bağına dem vurarak hem FG hem de FF, SF’yle herhangi bir şekilde koalisyon yapmayacaklarını belirtmişlerdi. Ancak iki parti de birbirleriyle koalisyon kurma fikrine de çok sıcak bakmadıklarını belirtmişlerdi. Öte yandan iki taraf da SF’yi iktidardan uzak tutmaya daha çok kararlı gözüküyor.

Hükümetin kurulamadığı durumda İrlanda’nın aylar içinde yeniden sandık başına gitmesi söz konusu olacak.


soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.