İran’dan CIA Casusluğuyla Suçlanan Kişiye İdam Cezası 

İran’dan CIA Casusluğuyla Suçlanan Kişiye İdam Cezası 

ABONE OL
18:37 - 04/02/2020 18:37
İran’dan CIA Casusluğuyla Suçlanan Kişiye İdam Cezası 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran’da bir mahkeme, ABD İstihbarat Teşkilatı (CIA) için casusluk yapmakla suçlanan Emir Rahimpor’u idam cezasına çarptırdı. Fars haber ajansının Salı günü aktardığına göre, Rahimpor Tahran’ın nükleer programıyla ilgili olarak CIA’e bilgi sızdırmakla suçlanıyor.

Bir vakıf adına çalışan iki kişinin de yine casuslukla yargılandığı bir başka davadaysa, suçluların biri 10 yıl, diğeriyse 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

İran Adalet Bakanlığı Sözcüsü Gulam Huseyin İsmaili, Rahimpor’a atfen, “CIA ajanı olan ve büyük bir bedel ödeyen Emir Rahimpor İran’ın nükler programıyla ilgili Amerikan kurumuna (CIA) bilgi aktarma suçundan yargılandı ve idam cezası aldı. Anayasa Mahkemesi kararı kısa süre önce aldı ve Rahimpor eylemlerinin sonucunu yakında görecek” dedi

İranlı yetkililer 17 kişiyi İran’a karşı CIA için casusluk yapma suçuyla yargıladıklarını ve aralından bazılarının idam cezasına çarptırıldığını geçen yaz açıklamışlardı.

Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sayfasından yayınlanan bir basın toplantısında konuşan Bakan İsmaili vakıf çalışanlarıyla ilgili davaya da kısaca değindi, ancak davanın kapanmadığına dikkat çekerek suçluların isimlerini açıklamadı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.