İran'dan  Avrupa'ya 'anlaşmazlık mekanizması' yanıtı

İran'dan Avrupa'ya 'anlaşmazlık mekanizması' yanıtı

ABONE OL
13:43 - 15/01/2020 13:43
İran'dan  Avrupa'ya 'anlaşmazlık mekanizması' yanıtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Nükleer Anlaşma’ya yönelik ‘anlaşmazlık mekanizması’nı devreye sokan Almanya, İngiltere ve Fransa’ya ‘Bu mekanizmanın anlaşmanın sona erdiği anlamına gelip gelmemesi Avrupa’ya bağlı’ yanıtını verdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, bugün Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen Raisina Diyalog Konferansı’nda, Almanya, İngiltere ve Fransa’nın Kapsamlı Ortak Eylem Planı’na (Nükleer Anlaşma) yönelik “anlaşmazlık mekanizma”sını devreye sokmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre, bir gazetecinin kendisine söz konusu mekanizmanın anlaşmanın sonuna işaret edip etmediğini sorması üzerine Zarif, “Bu Avrupa’ya bağlı” yanıtını verdi.

2015’te imzalanan Nükleer Anlaşma’nın “karşılıklı güvensizlik” koşullarında imzalandığını söyleyen Zarif, “Bu nedenle kimse anlaşma taahhütlerine tam uyum sağlanmasını ön görmedi, bunun üzerine olası anlaşma ihlali üzerine bu mekanizmalar geliştirildi” dedi.

İhlaller konusunda Avrupa’yı suçlayan Zarif, Avrupa’nın anlaşmaya uyumluluk göstermesi durumunda taahhütlere uymayı sonlandırma kararını gözden geçirebileceklerini kaydetti.

Anlaşmadan 2017 yılında tek taraflı çekilen ABD’yle doğrudan müzakere olasılığını reddeden Zarif, “ABD’yle bir anlaşma yaptık ve ABD bunu ihlal etti. Bir Trump anlaşması yapsak, ne kadar sürer, 10 ay mı?” diye konuştu.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.