İran’da Ukrayna Havayollarına Ait Yolcu Uçağı Düştü 176 Kişi Öldü

İran’da Ukrayna Havayollarına Ait Yolcu Uçağı Düştü 176 Kişi Öldü

ABONE OL
15:29 - 08/01/2020 15:29
İran’da Ukrayna Havayollarına Ait Yolcu Uçağı Düştü 176 Kişi Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran’ın başkenti Tahran’da Ukrayna havayollarına ait bir uçağı kalkıştan kısa süre sonra düştü. İçerisinde 167 yolcu ve 9 mürettebat bulunan Boeing 737 tipi uçak, İmam Humeyni Havaalanı’ndan kalkışından hemen sonra düştü. Yetkililer, uçağın mekanik bir sorun nedeniyle düştüğünü tahmin ettiklerini belirtiyorlar.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy de yaptığı açıklamada uçaktaki tüm yolcu ve mürettebatın öldüğünü belirtti. Ukrayna Başbakanı Oleksiy Honcharuk de uçakta 167 yolcu ve 9 mürettebat bulunduğunu açıkladı. Ukrayna 9’u mürettebat olmak üzere uçakta toplam 11 Ukrayna vatandaşının bulunduğunu duyurdu.

Öte yandan Ukrayna Havayolları, uçağın füzeyle vurulmuş olabileceği iddialarına ilişkin bir yorum yapmaktan kaçındı.

İran devlet televizyonu da acil durum yetkililerine dayanarak, kazada uçağın yolcularından kurtulan olmadığını duyurdu.

Uçağın Tahran’ın güneybatısındaki bir tarlaya düştüğü, kurtarma ekiplerinin kaza yerinde ceset toplama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Kaza İran’ın Kasım Süleymani’nin öldürülmesine karşılık olarak Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu üsleri füzelerle vurmasından birkaç saat sonra meydana geldi.

İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı yaptığı açıklamada düşen uçağın kara kutusunun Amerikalı Boeing şirketine verilmeyeceğini söyledi.

Düşen uçağın üreticisi Boeing şirketinden yapılan açıklamada da durumun yakından takip edildiği ve konuya ilişkin bilgileri topladıkları duyuruldu.

Çavuşoğlu’ndan Ukrayna’ya taziye telefonu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün sabaha karşı Tahran’da düşen yolcu uçağı nedeniyle Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko’yu telefonla görüştü.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Çavuşoğlu’nun yaşanan uçak kazası nedeniyle mevkidaşına taziyelerini ilettiği belirtildi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.