İran'da hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi

İran'da hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi

ABONE OL
19:32 - 22/12/2019 19:32
İran'da hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran’da artan hava kirliliğinin olumsuz etkileri nedeniyle Tahran, Kerec, Arak, Tebriz, Kum, Urumiye ve İsfahan’da eğitime ara verildi.

İran’ın başkenti Tahran başta olmak üzere, hava kirliliğinin riskli seviyelere çıkması üzerine pek çok kentte bugün eğitime ara verildi.

Elburz eyaletinin merkezi Kerec, Merkezi eyaletinin merkezi Arak, Doğu Azerbaycan eyaletinin merkezi Tebriz, Batı Azerbaycan eyaletinin merkezi Urumiye ve İsfahan gibi birçok şehirdeki okullarda eğitime ara verilirken, kentlerin çeşitli noktalarına ambulanslar yerleştirildi.

Son 2-3 günde 150 mikrogram/metreküpü aştığı açıklanan hava kirliliği nedeniyle Tahran’ın sembollerinden Milad Kulesi görülmüyor.

İran’daki daha önce de hava kirliliği nedeniyle bin 541 kişi, kalp rahatsızlığı ve nefes darlığı gibi şikayetlerle hastanelere başvurmuştu.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.