İran'da grip salgını sürüyor: 81 kişi yaşamını yitirdi

İran'da grip salgını sürüyor: 81 kişi yaşamını yitirdi

ABONE OL
11:27 - 08/12/2019 11:27
İran'da grip salgını sürüyor: 81 kişi yaşamını yitirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

​İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, 8 bin 333 kişinin grip şikayetiyle hastanelere başvurduğunu, Eylül ayından bu yana 81 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya açıklama yapan İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, son bir hafta içinde 8 bin 333 kişinin grip şikayetiyle hastanelere başvurduğunu belirtti.

Başvuranların neredeyse yarısının nefes darlığı nedeniyle 2 günden uzun süre hastanede kaldığını belirten Reisi, diğer hastaların ise ayakta tedavi edildiklerini söyledi.

Reisi, ülkede geçen hafta ölen 25 kişi dahil olmak üzere Eylül ayından bu yana grip salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 81’e çıktığını kaydetti.

Reisi ayrıca salgının kontrol altına alınabilmesi için vatandaşlardan Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerini dikkate almalarını da istedi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.