‘Düşen Ukrayna Uçağıyla İlgili Soruşturma 1-2 Yıl Sürecek’

‘Düşen Ukrayna Uçağıyla İlgili Soruşturma 1-2 Yıl Sürecek’

ABONE OL
15:07 - 10/01/2020 15:07
‘Düşen Ukrayna Uçağıyla İlgili Soruşturma 1-2 Yıl Sürecek’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tahran-Kiev seferini yapan Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçağın kalkışının ardından düşmesiyle ilgili soruşturmaya ilişkin İran’dan yeni açıklamalar geldi. Daha önce uçağın kara kutusunu üretici Boeing şirketine teslim etmeyeceğini duyuran İran, kara kutulardaki verileri kendisinin analiz edeceğini duyurdu.

Uçağın, İran’ın Amerika’nın Irak’taki üslerini füzelerle vurduğu gece düşmesi uçağa da füze isabet ettiği iddialarını gündeme getirmişti. Bu iddiaları reddeden Tahran yönetimi, kara kutulardaki bilgilerin çözümlenmesinin 1-2 ay süreceğini kazanın nedenlerinin tam olarak ortaya çıkarılmasınınsa 2 seneyi bulabileceğini açıkladı.

Kara kutulardaki bilgilerin çözümlenmesi konusunda eğer ihtiyaç duyulursa Rusya, Kanada, Fransa ve Ukrayna’dan yardım talep edilebileceği belirtildi. Fransa Dışişleri Bakanı da yaptığı açıklamada ülkesinin soruşturmada görev almaya hazır olduğunu söyledi.

Fransa Sivil Havacılık Kurumu geçtiğimiz yıl Endonezya’da düşen Boeing uçağının kara kutu kayıtlarının çözümlenmesinde de görev almıştı.

Ukrayna yönetimi de uçapın füzeyle vurulmuş olması ihtimalinin gözardı edilmediğini açıklamıştı. Uçakta 63 vatandaşı hayatını kaybeden Kanada’nın Başbakanı Justin Trudeau de istihbarat birimlerden aldığını söylediği verilere dayanarak “Kanıtlar uçağın yerden havaya bir İran füzesiyle vurulduğunu gösteriyor” dedi.

Öte yandan New York Times gazetesi de uçağın bir füzeyle vurulduğunu gösteren videoya ulaştığını yazdı ve videoyu yayınladı. Amerika Başkanı Donald Trump da uçağın teknik bir sorun nedeniyle düştüğünü sanmadığını söylemişti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.