‘Müslüman Ülkeler Kendi Sigorta Şirketini Kursun’

‘Müslüman Ülkeler Kendi Sigorta Şirketini Kursun’

ABONE OL
13:59 - 19/12/2019 13:59
‘Müslüman Ülkeler Kendi Sigorta Şirketini Kursun’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, müslüman ülkeleri kapsayacak bir taşımacılık sigortası oluşturulması çağrısında bulundu. Ruhani, Amerika ambargosu nedeniyle batılı sigorta şirketlerinin, İran’ın taşımacılık sektöründe sigorta yapmak konusunda zorluklar yaşadığına dikkat çekti.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki zirvede konuşan Ruhani, müslüman ülkelerin sigortacılık da dahil birçok alanda kendi içine dönmesinin vakti geldiğini söyledi.

Ruhani, “Bizler Müslüman devletler olarak, taşımacılık ve geçişler konusunda özellikle bizler için hizmet verecek bir sigorta yapısı kurarsak bu, bizi yabancı bağımlılığından da kurtaracaktır” dedi.

Özellikle gemilerle yapılan taşımacılıkta aralarında savaş riskini de kapsayan çok çeşitli sigortalar bulunuyor.

Ruhani ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aynı zirvede yaptığı konuşmada dile getirdiği, milli paralarla ticaret önerisine de destek verdi. Ruhani de müslüman ülkelerin kendi para birimleriyle ticaret yapması görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede yaptığı konuşmada, milli paralarla ticaret konusuna değindi ve bu sayede dış baskılardan kurtulmanın mümkün olabileceğini ifade etti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.