İNSANLAR NEDEN MUTLU OLAMAZ?

ABONE OL
22:20 - 17/06/2021 22:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mutluluk kelimesi hepimiz için farklı anlamlar taşıyan bir kavramdır.

Herkesin mutluluk anlayışı çok farklıdır. Herkes kendine göre çok farklı kelimelerle mutluluğu tanımlasa da, hemen hemen her defasında benzer cevaplar ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Kimine göre mutluluk, sağlıktır.

Kimine göre başarılı olmaktır. Para sıkıntısı olmadan rahat yaşayabilmek,

Aile ve sevdiklerimizle kaliteli ve iyi bir zaman geçirebilmek, istediğimiz ve beğendiğimiz evi alabilmek, dünyayı gezebilmek, evlenip yuva kurmak, iyi bir eşe sahip olmak, çocuk sahibi olmak, bunun gibi birçok nedenlerdir mutlu olmak.

Hayatımızın bir amacıdır.

Birçok insanı en temelden etkileyen şey, hayatta kendimizi ortaya koyduğumuz zaman diğer insanların da bizimle aynı fikirde olmasını veya bizlere onaylamasını bekliyoruz. Örneğin, hepimizin kendimize göre bir giyim tarzı, kendi tercihlerimiz, hayata karşı bir duruşumuz vardır.

Doğal olarak da bizler insanlar içerisinde yaşıyoruz, bunlar Ailemiz olabilir, arkadaşlarımız olabilir.

Herhangi bir şeyi ortaya ifade ettiğimiz zaman, karşı taraf insanların da bizlerin kadar heyecanlanmasını hatta bizleri onaylamasını bekliyoruz.

Fakat bazen de hayal kırıklığına uğrayıp karşı tarafın bizleri tam aksine hayal kırıklığına uğrattığını da görebiliyoruz. Bunlar benim çok sevdiğim Ailem çevrem ve arkadaşlarım olmasına rağmen neden benimle aynı fikirde değil? Neden beni desteklemiyorlar? düşüncesi ile kendimize mutsuz edebiliyoruz.

Oysaki, diğer insanlar bizlerle aynı fikirde olmayabiliyor veya biz neden bunları başkalarından beklenti haline gelebiliyoruz ve herkesi kendimiz gibi görüyoruz? Ben benim, sen sensin. Herkes aynı kişilik ve karakter değildir. Herkesin yolu ayrı, herkes ayrı tecrübeler yaşamış olduğundan onların bizleri eleştiriyor olmaları, kendileri ile alakalı olmuş olabiliyor.

Bazı insanlarda diğer insanların kendisini sevmesini, saygı göstermesini çok fazla Umar çok fazla bekler ve devamlı beklenti içerisine girerek beni sevsinler, bana saygı göstersinler, böyle olunca kendimiz saygıya muhtaç olduğumuzu düşünürüz ve muhtaç olan insanlar olarak saygı duyulmayınca mutsuz olan yine Bizler oluyoruz. Burada en önemli temel nokta biz kendimizi ne kadar seviyoruz? kendimize ne kadar mutluyuz? Eğer Bizler kendimizle barışık mutlu olursak, kendimize saygı duyarsak, diğer insanlar da bizlere saygı duyacaktır. Eğer Bizler kendimize saygı duyulsun diye saygı peşinde koşacak olursak, kendimizde muhtaç olduğumuz için her zaman ezik bir durumda hissedebilir ve mutsuz olabiliriz. Diğer insanlar bizim hakkımızda ne söylerse söylesinler, ilk önce bizler kendimize saygı duyulmasını bilmemiz gerekir.

Diğer bir hayal kırıklığı nedeni ise, Bizler bir şey söylemeden insanların bizim Hakkınızda ne düşündüğünü anlamalarını beklemek oluyor. Örneğin, Oturduğumuz bir kafede canımızı sıkan bir olay olduğunda, bu bir yakın arkadaşımız bizi kırmış üzmüş olabilir. Suratımız asık, üzülmüş somurtuk ve üzgün bir şekilde oturup gözümüz karşı taraftaki masada olan arkadaşlarımıza dikeriz ve bizlerden özür dilemesini bekleyerek boş yere kendimizi mutsuz edebiliyoruz.  Eğer biz üzüntümüzü düşündüklerimizi karşı tarafa söylemezsek karşı taraf bizi üzgün kırgın olduğumuzu bilmez ve anlamaz. Sadece bizlerin somurtuk üzüntülü insan olduğunu kanısına varabilirler. Bu da oluyor ki, Birilerinin bizleri anlamasını beklemeyelim. Eğer bir sorunumuz varsa, karşı tarafa anlatıp böylece mutsuz olmaktan kurtulmuş olalım. Önemli olan buradaki iletişimimiz kaliteli hale getirebilmemiz için bütün duygu ve düşüncelerimizi karşı tarafa anlatmamız gerekir. Diğer bir nedeni ise insanları değiştirmeye çalışmayalım. Beklentilerimizi rahatlıkla söyleyip ortak noktalarımızı bulup her iki tarafta Mutlu olabiliriz. Biz istiyoruz diye de hiç kimse değişmez. Dünyada her çeşit insan vardır. İyilerde var kötülerde var. Dünyamız kurulduğundan beri bu böyledir. Bazen de Etrafındaki insanları zevk için acı çektiren insanlar da vardır bazen de kendi hayatını varını yoğunu feda edecek Beklentilerimizi kadar iyi niyetli insanlar da vardır.

Dünyada çok kötü şeyler de oluyor çok iyi şeyler de oluyor en önemli şey biz insan olarak, kendimize dönelim, kendimizle mutlu mesut barışık özgüvenli yaşayalım ki, etrafımızdaki insanları da mutlu edelim. Mutluluk mutsuzluk bizlere Allah tarafından verilmiş bir duygu ve nimettir. Bu yüzden mutluluğu başka yerlerde aramak yerine kendimizi arayalım.

Mutlu bir Dünyada Barış ve huzur içinde yaşayalım. Mutluluklar hepimizin olsun.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.