İnsanın ulaşacağı manevi zirve

İnsanın ulaşacağı manevi zirve

ABONE OL
12:29 - 22/07/2021 12:29
İnsanın ulaşacağı manevi zirve
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şafak Salda tarafından geçilen İnsanın ulaşacağı manevi zirve video içeriğinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İnsanın ulaşacağı manevi zirve haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube kanalından geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (3)
  • Mert

    Ancak ne varki, şu son 19 yıldır ne kadar da ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan’la bir cehennemi yaşıyor olsak da. Recep Tayyip Erdoğan’sız Cennetten bir köşe olduğu da asla unutulmamalıdır.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Ancak ne varki, şu son 19 yıldır ne kadar da ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan’la bir cehennemi yaşıyor olsak da. Recep Tayyip Erdoğan’sız da Cenneten bir köşe olduğunu asla unutulmamalıdır.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Biz türkler gerçeklerden çok, ama çok uzağız.
    Ya müslümanız, ya da dinsiz bir toplum olmamız gerekirken maalesef Münafık bir toplumuz. Kur’an-ı Kerim insanları inanç açısından başlıca mü’min, kafir ve münafık olarak üç grupta inceler. Mümin Allah adamıdır. Kafirin kimliği ve küfrü açıktır. Münafık ise sinsi, çok yüzlü ve menfaatçidir. Münafık karakterli insanları, sıradan bir yaklaşımla tanımak, çok defa mümkün olmaz. Çünkü aldatıcı davranışlar sergilerler. Münafıklar, kendilerine göre hesaplar içinde olduklarından görüntüdeki davranışları bazılarının hoşuna gidebilir. Hatta dış görünüşleri ve sözleri çok cazip de olabilir. Zira nifak hastalığı taşıyanların kötü emel, niyet ve hedefleri daima gizlidir. Bu tehlikeden sakınabilmek için hassasiyeti olan Müslümanlar, çok dikkatli olmalı, iyi tutum ve davranışlarının boşa gitmemesi için özel gayret göstermelidirler.

    Toplumlardaki belirsizlik ve ahlaki çöküntüde, göstermelik davranışlar ile asıl kimliklerini gizleyen ikiyüzlü münafıkların etkisi vardır. Günlük hayattaki birçok problemin temelinde münafıkça tutum ve davranış rol oynamaktadır. Cemiyet hayatında güven duygusunun zedelenmesi ve örnek davranışların unutulmaya başlanmasında bu tutumlar fark edilir. Böylesi toplumlardaki fertler, vicdani huzur ve mutluluğu da tadamazlar. Münafıklar, toplum içinde fitne çıkarır, ayrımcılık ve bozgunculuk yaparlar.

    Karakteri zayıf insanları münafıklığa iten, İslam’ın nimetlerinden yararlanmak ve Müslümanları içten çökertmeye çalışmak gibi iki sebepten söz edilebilir. Münafıklar, Müslüman görünmek suretiyle, bazı imkanlara erişip sırlara vakıf olarak, belli yerlere haber ulaştırırlar, kaleyi içten çökertmeye çalışırlar.

    İçinde yaşadığımız dönem, bu anlamda değerlendirilecek olursa bazı şeyler daha net anlaşılabilir. Dini hassasiyetlerin ön planda olduğu dönemlerde, bazı kişilerin davranış kalıpları değişmektedir. Müslüman, basiretli olmak durumundadır. Dostunu, düşmanını ve tehlikeli pozisyonları iyi fark etmelidir. Bazılarının kendilerini Müslüman gösterme gayretlerine rağmen, birçok hal ve davranışlarının Müslümana yakışmaması, nifak hastalığını hatıra getirmektedir. Bu gösteriş Müslümanlığından kurtulabilmek için, bilgiye dayalı, samimi imana ermeli ve gereklerini yerine getirmeye çalışmalıdır.
    Dolayısıyla, millet olarak en kısa zamanda bu AKP iktidarından kurtulmamız gerekir.

    Yanıtla
    +0
    -0