DOLAR

32,4528

0.12%
EURO

34,4850

-0.04%
ALTIN(gr)

2.473,59

-0,37%
BİST 100

9679.8

-0,37%
İnşaat şantiyelerinde korona önlemleri denetlensin

İnşaat şantiyelerinde korona önlemleri denetlensin

ABONE OL
22:54 - 12/09/2020 22:54
İnşaat şantiyelerinde korona önlemleri denetlensin
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, inşaat şantiye alanlarının koronavirüs önlemleri konusunda mutlaka denetlenmesi gerektiğini bildirdi.

TMMOB İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı açıklamasında Türkiye’nin Covid-19 pandemisiyle mücadelesinde hedeflerine ulaşamadığını, can kayıpları, hasta ve vaka sayılarının arttığını anımsattı.

Zaman zaman uygulanan testlerinin tanı koymada beklenen doğruluğu sağlamadığı yönündeki iddiaların, kimi illerde vatandaşların yoğunluk nedeniyle hastaneye yatırılamadığına, çevre illerdeki hastanelere sevk edildiklerine dair kamuoyuna yansıyan bilgilerin herkesi endişelendirdiğini ifade eden Balcı, şunları kaydetti.

‘’İMO olarak başladığı günden itibaren Covid-19 pandemisiyle ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. İlk vakaların görüldüğü günlerde salgın kontrol altına alınana kadar sağlık meslek kuruluşlarının da görüşleriyle uyumlu biçimde yaşamsal olmayan inşaat yapım işlerinin geçici olarak durdurulmasını, çalışanların ekonomik ve sosyal açıdan mağdur edilmemek kaydıyla ücretli izne çıkarılmasını istemiştik. Şantiyelerdeki çalışma, beslenme, dinlenme ve konaklama ortamı koşullarının gerekli şartları sağlamaktan uzak olduğunu belirtmiştik. Önümüzdeki sonbahar-kış aylarında şantiyelerin ortam koşulları Covid-19’a rastlanması ve salgının yayılması bakımından daha da elverişsiz hale gelecektir.’’

İşçilerin, mühendislerin, mimarlar ve diğer personelin şantiyelerde doğa şartlarında veya standart dışı geçici yapılarda yakın temas halinde çalıştığına dikkat çeken Mustafa Balcı, ‘’Bu koşullarda çalışanların maske, dezenfektan gibi kişisel koruyucu donanım(KKD) malzemelerine kolay ve ücretsiz erişimi, malzemelerin doğru ve etkin kullanımı gibi konular düzenli denetlenmelidir. Çalışanların yoğun olarak bir arada bulundukları yemekhane, kantin, duş, yatakhane, servis araçları gibi ortamlarda hijyen, maske ve mesafe şartları uygulanmalıdır’’ dedi.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.