İngiltere’den bazı Arap ülkelerine vize muafiyeti

İngiltere’den bazı Arap ülkelerine vize muafiyeti

ABONE OL
20:51 - 31/12/2023 20:51
İngiltere’den bazı Arap ülkelerine vize muafiyeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere’nin 2025’e kadar dijital sınıra geçiş projesi kapsamında ilk kapı bazı Arap ülkelerine açıldı.

İngiltere’nin e-devlet uygulamasının göç bölümünde yer alan bilgilere göre Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Bahreyn ve Ürdün vatandaşları İngiltere’ye yeni yılda vizesiz giriş ayrıcalığına sahip olacak.

İngiltere’nin aldığı karar, sınırlarının geleceğini şekillendiren “elektronik seyahat izni” projesinin hayata geçirilmesinin bir adımı olarak 22 Şubat 2024 tarihinden sonra geçerli. Katar vatandaşları ise şimdiden bu başvuru hakkına sahip.

Arap ülkeleri vatandaşları 10 sterline iki yıl boyunca İngiltere’ye serbestçe girebilecek

Bu ülkelerin vatandaşları uzun süredir bu projenin bir alt aşaması olan “vize muafiyet belgesiyle” İngiltere’ye gelebiliyordu. İngiltere’nin e-devlet web sitesindeki bilgilere göre Körfez ülkeleri vatandaşları 30 sterlin, Ürdün vatandaşları ise 100 sterline vize muafiyet belgesi alabiliyordu.

İnternetten yapılabilen başvurularda önceden aranan ‘İngiltere ziyaret vizesi almış olmak, uçuş bilgileri ve kalacak yer rezervasyonu’ gibi koşullar kaldırılmış olacak.

Elektronik seyahat izniyle Körfez İşbirliği Ülkeleri ve Ürdün vatandaşları diğer ülkelerde olduğu gibi banka ve adres bilgeleri, gelir ve iş durumunu gösteren kanıtlarla konsolosluklara başvurup vize beklemeyecek.

Bebek, çocuk farketmeksizin Körfez İşbirliği Ülkeleri’ne dahil Arap ülkeleri vatandaşları ve Ürdünlüler 10 sterlin karşılığında İngiltere’ye giriş serbestliğine kavuşacak. Bir başvuruyla iki yıl boyunca geçerli olacak giriş serbestliği çok sayıda seyahat imkanı tanırken, bu kimselere 6 ay boyunca ülkede kalabilme, iş takibi yapma, eğitim ve tedavi imkanı tanınacak.

“Araplar, İngiltere ekonomisi için çok kıymetli”

GOV.UK adresli web sitesinde yer alan açıklamaya göre geçen yıl 790 bin Arap İngiltere’ye gelmiş ve 2 milyar sterlin harcamış.

İngiltere’ye vizesiz seyahat imkanına ulaşan bu kimseler açıklamada “İngiltere ekonomisi için yüksek değerde” şeklinde nitelendirilmiş.

VOA tarafından geçilen İngiltere’den bazı Arap ülkelerine vize muafiyeti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere’den bazı Arap ülkelerine vize muafiyeti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere’den bazı Arap ülkelerine vize muafiyeti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.