İngiltere’de Paskalya Önlemleri

İngiltere’de Paskalya Önlemleri

ABONE OL
16:23 - 12/04/2020 16:23
İngiltere’de Paskalya Önlemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiliz halkının evde olmaları konusundaki uyarılar bu hafta sonuna özel yeniden hatırlatıldı. Nedeni, güzel havalarla birleşen Paskalya tatili.

Cumartesi hastane kayıtlarına göre 917 kişinin daha öldüğü ülkede toplam can kaybı 10 bin sınırına dayandı. Vaka sayısı ise 78 bin 991’e yükseldi.

Başbakan Boris Johnson hastalığının üçüncü haftasına doğru artık iyileşeceğine dair bilgilerle gündemde.

Tedavisine hastanede devam edilen Johnson’ın oyunlar oynadığı filmler izlediği bilgisi paylaşıldı. Başbakanlık sözcüsüne göre, Yüzüklerin Efendisi’nin üç bölümünü de izlemiş, sudoku oynamış ve 31 yaşındaki 6 aylık hamile nişanlısının ona yazdığı mektupları okuyarak moral bulmuş. Ayrıca bekledikleri bebeğin ultrason fotoğraflarıyla da sürpriz yapılmış.

Sağlık Çalışanları Yasta

Sağlık bakanı Matt Hancock 19 doktor ve hemşirenin Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. İngiltere, baştan beri maske, önlük, siper gibi koruma malzeme eksikliği konusunda sıkıntı çekiyor.

Bugüne kadar maske, önlük, eldiven ve yüz siperinden oluşan 742 milyonluk tıbbi parça malzeme teslimi yapılmış.

Bakan, malzeme bulma konusunda sıkıntı yaşandığını kabul etti ve sağlık çalışanlarına bu malzemeleri idareli kullanma tavsiyesinde bulundu.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.