“İngiltere’de Corona Ölümleri Kaydedilenden Daha Fazla”

“İngiltere’de Corona Ölümleri Kaydedilenden Daha Fazla”

ABONE OL
16:10 - 21/04/2020 16:10
“İngiltere’de Corona Ölümleri Kaydedilenden Daha Fazla”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nden (ONS) yapılan bir açıklamaya göre, İngiltere’de Corona virüsü nedeniyle meydana gelen ölümler resmi rakamlardan yüzde 40 oranında daha fazla.

ONS’in yayınladığı verilerde, Nisan ayının 3 ile 10’u arasındaki haftada ülkenin en yoğun nüfuslu bölgeleri olan İngiltere ve Galler’de Corona virüsü nedeniyle toplam 13 bin 121 ölüm kaydedildiği belirtiliyor. İngiltere genelinde hükümet yetkililerinin aynı dönem için açıkladığı 9 bin 288 virüs kaynaklı can kaybıysa sadece hastanelerde yaşanan ölümleri kapsıyor.

Dünya çapında Corona salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 170 bine yaklaşırken, İngiltere’de resmi kayıtlara geçen toplam can kaybı 19 Nisan, Pazar günü itibariyle 16 bini geçti. Bu, ülkeyi dünyada en fazla can kaybı kaydedilen beşinci ülke konumuna soktu.

ONS yetkilisi Nick Strip BBC’ye yaptığı açıklamada, salgının başlamasından bu yana kurum tarafından işleme sokulan Corona kaynaklı ölüm belgelerinin yüzde 17’sinin yaşlıların kaldığı bakımevlerinden olduğuna dikkat çekti.

Corona salgınında ölüm ve vaka sayısında doruk noktasına ulaşan İngiltere’de salgının yayılmaya başlamasından bu yana en fazla can kaybı Nisan ayının ilk haftasında yaşandı.(VOA)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.